top of page

חיפוש


מתכון לגבינת שמנת ביתית
גבינת שמנת ביתית, הבנות בבית אוהבות אותה על הלחם בבוקר, בכריך לביצפר או ליד החביתה בערב. תוכלו להכין אותה ערב לפני, כמעט בלי מאמץ, להכניס לתוכה או לפזר מעל איזו תוספת שרק תרצו. היא תחזיק לכם במקרר עד שבוע בכיף, אבל אני די בטוח שתחסלו אותה תוך פחות.
oren.rachmany
זמן קריאה 2 דקות


איך מכינים אבקת סלרי?
אני ממש אוהב לצמב"ז (לצמצם בזבוז) של חומרי גלם במטבח. מבחינתי זה לא רק עושה חסד עם ירק עצוב שנראה אולי פחות מתאים לבישול או אכילה, אלא גם מאתגר אותי, מביא אותי למשחקי אלכימיה מגניבים שיוצא לי מהם תבלין חדש ומעניין.
oren.rachmany
זמן קריאה 1 דקות


מתכון לפרגיות בסומאק על מצע עדשים
מתכון נהדר וזריז לפרגיות בתנור, עם עדשים שחורות שמהוות מצע משביע ורוטב ירוק חמוץ ומרענן
oren.rachmany
זמן קריאה 1 דקות


כוונה בסיר, מזל בצלחת
היום ראיתי אדם הולך ברחוב כשהוא סוחב אחריו בלון חמצן והלב שלי נכמר. תהיתי אם יכל לשנות את זה אילו היה אוכל אחרת בשלבים מוקדמים יותר של...
oren.rachmany
זמן קריאה 2 דקות


דבש מחזק ליולדת
כחלק מהתמיכה שאני אוהב להציע ליולדת – רקחתי דבש מחזק ומתובל. אני אוהב לפנק מטופלות או נשים שילדו בדבש הזה כי הוא סופר קל להכנה, טעים ונותן תמיכה מעולה במשבצת ה"משהו המתוק" הזה שיחכה על השיש בתקופה שגם ככה מורכבת בבית.
oren.rachmany
זמן קריאה 3 דקות


צימבוזיות ירק
אז זוכרים את הירקות שנשארו לי מציר הירקות בפוסט הקודם? . לא זרקתי אותם אלא הכנתי מהם קציצות פשוטות וכיפיות בכלום זמן, ככה זה בצימבוז (צמצום בזבוז).
אני קורא להן צימבוזיות כי לא משנה איזה ירקות בישלתם בציר או במרק- תוכלו להכין מהם אחלה קציצות. הנוזלים שיש כבר בירקות המבושלים והקוואקר הטחון יוצרים קציצה פריכה מבחוץ ונימוחה מבפנים, כיפית ומהירה.
oren.rachmany
זמן קריאה 1 דקות
bottom of page