איך מכינים מלפפונים מותססים?
- oren.rachmany
- 10 בדצמ׳
- זמן קריאה 2 דקות
השאלה איך מכינים מלפפון חמוץ עולה לא מעט כשאנחנו מדברים על אוכל זמין, מזין וטבעי שאפשר להכין בבית בזמן קצר מאוד. אז לכל מי ששואל איך מכינים מלפפון חמוץ ריכזתי כאן את כל המידע בפוסט מסודר.
ואם לקרוא למלפפון בשמו (האמיתי)- מדובר במלפפון מותסס ולא כבוש, והוא לא חמוץ אלא יותר מלוח. למה?
מלפפונים מותססים במי מלח עוזרים לחזק את מערכת החיסון בכך שהם מעלים את כמות החיידקים הטובים במערכת העיכול שלנו, ובמיוחד במעי. אופן ההכנה מאפשר התפתחות של אוכלוסיית חיידקים לקטיים נהדרת בצנצנת, כזו שיכולה להיווצר רק בתנאים אנאירוביים (שלא זקוקים לחמצן כדי לשרוד) אכילה יומיומית של כמות קטנה מהם תעזור לשפר את חיסוניות הגוף.
בריאותית, הם שונים בתכלית מהמלפפונים החמוצים שקונים בסופר כי אלה כבושים במדיום חומצי מאוד או מלוח מדי, לעומת הצנצנת שלנו, שתכיל יחס מדויק של מלח ומים שיאפשר התפתחות חיידקים פרוביוטיים.
מה צריכים?
מלפפונים
מלח
מים
צרור שמיר טרי, שטוף היטב
כמה שיני שום קלופות, חצויות
קצת גרגרי פלפל שחור
לפני שמתחילים
צנצנת לא צריכה להיות מעוקרת 😊 רק שטופה ונקיה, ומעל הכל- אטומה היטב! צנצנת זכוכית עם אטם טוב תעשה את העבודה. אם לא בטוחים אפשר לשלוח לי תמונה ואעזור.
המלפפונים שנבחר יהיו רזים, עם מעט נוזלים, פריכים וטריים. אם המלפפונים רכים, גדולים, עבים או לא טריים זה יפגע בתהליך הכבישה. גם מלפפוני בייבי יתאימו.
חשוב מאוד שהמלפפונים יהיו שלמים ולא חתוכים, לא פגועים בקליפתם. חתיכים 😊
המלח- מלח גס של מלח הארץ, כזה פשוט וזול. לא מלח דק (שמכיל חומר משמר שמונע התגיישות).
שמיר, שום וגרגרי פלפל שחור זה התיבול הבסיסי של המתכון, אם רוצים לשפר אפשר להוסיף עלי דפנה, זרעי כוסברה שלמים, זרעי חרדל, זרעי כמון, פלפל חריף ועוד דברים טעימים.
איך מכינים?
שוטפים היטב את המלפפונים, מסירים מהם לכלוך ואת הפרח שבקצה (אם יש כזה)
מניחים בתחתית הצנצנת מעט שמיר, ומעל מסדרים את המלפפונים באופן בו הם נחים אחד ליד השני, עדיף קצת בלחץ כדי שלא יצופו כשיגיעו המים.
מפזרים באמצע הגובה של הצנצנת כמה שיני שום וגרגרי פלפל שחור.
ממלאים את הצנצנת במלפפונים כמעט עד סופה, תוחבים את המלפפונים פנימה ומכסים בעוד שמיר, אם יש חשש שהמלפפונים יצופו מעל המים אחרי המילוי אפשר לשים 2 מקלות סלרי בצורת איקס מעל השמיר כדי שכל העניין יישאר מתחת למים.
לקערה נפרדת- מודדים 5 כוסות מים רותחים ומוסיפים 5 כפות שטוחות של מלח גס, בוחשים היטב כדי למוסס את כל המלח ומוזגים לתוך הצנצנת עד שכל המסה שבצנצנת מתחת למים, תשאירו פס קטן ללא מים, לשם יברחו גאזים שיצטברו בתהליך התסיסה.
אוטמים היטב, מניחים על השיש כ-5 ימים, בודקים אם מוכן (הצבע ישתנה והטעם יהיה טעם של מלפפון חמוץ 😊) מעבירים לכלי זכוכית מתאים עם המים וכל הדברים הטובים שבפנים ונהנים.
בתיאבון!








תגובות