top of page

מרק עדשים מונבטות ולימון שחור

עוד מרק לאסופת המרקים שבבלוג, הפעם עם עדשים שחורות שהנבטתי כמה ימים לפני, על איך מנביטים תוכלו לקרוא כאן. ממליץ בחום לא לוותר על הלימון הפרסי השחור, שנותן לו עומק מיוחד וחמיצות שונה.


קציצות דוחן וירקות בטעם קארי

מה צריכים? (8 מנות)

3 כפות שמן זית

3 בצלים לבנים קצוצים דק

4 שיני שום קצוצות

5 גבעולי סלרי קצוצים

4 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

4 כוסות עדשים שחורות מונבטות (כאן תוכלו לקרוא איך ולמה מנביטים )

1/4 כוס קינואה

1-2 יחידות לימון שחור (תלוי בגודל), שפיצחנו קלות בעזרת סכין

מלח

פלפל שחור

כורכום


איך מכינים?

  1. מחממים על אש גבוהה את השמן בסיר עמוק וכשחם מוסיפים את הבצל, מטגנים דקה ומוסיפים את הסלרי, הגזר, השום והעדשים השחורות, מטגנים קלות על אש גבוהה עוד 3-4 דקות.

  2. מוסיפים את הקינואה, הלימון השחור והתבלינים (שימו לב לא להוסיף הרבה מדי מלח, כפית 1 תספיק בהתחלה ולאחר מכן, בהגשה, תוכלו להמליח עוד לפי הטעם ובהתאם לכמות הנוזלים בסיר).

  3. מכסים ב-2 ליטר מים, מכסים ומביאים לרתיחה.

  4. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה נוספת.

  5. מגישים בצלחת עמוקה עם כמה זליפים של מיצלימון טרי מעל.


בתיאבון!




אהבתם? זה הזמן לסמן לב אדום ואוהב כאן למטה ולשתף חברים!

פוסטים קשורים

הצג הכול
bottom of page