top of page

טופו סצ'ואני חצוף עם מלפפונים פריכים

חשבתם שהטופו הוא רק גוש רוטט בטעם ומרקם של מחק? מציע לכם לחשוב שוב.

הטופו הוא חלב שהופק מפולי סויה ועבר תהליך מיצוק ודחיסה. שמו היפני (tōfu 豆腐) הגיע במקור מסינית (豆腐 dòufu ) כשהמשמעות היא שעועית (dòu 豆) מותססת ( fu 腐 ).

הטופו התגלה בסין והתפשט לרחבי אסיה בזמן שושלת סונג (960-1279 לספירה) ומאז הספיק לקבל מקום של כבוד במטבח היפני, הוייטנאמי, הקוריאני ועוד. יש מי שזוקפים את העליה בפופולריות שלו לזכות הבודהיזם, ובעיקר לזן בודהיזם, שנזיריה חיפשו תחליף הגון ומזין לבשר ודגים. עם השנים התפתחו סוגי טופו רבים ומגוונים, בטעם ובמרקם.

ברפואה הסינית נחשב הטופו לבעל תכונות מקררות לאור היותו עשיר בyin, איכות חומרית ומלחלחת, לכן מבחינה טיפולית הוא יוכל לסייע לסובלים מחום עודף או יובש על רקע חוסר YIN של הקיבה, הריאות והכליות.

הטופו מהווה מקור טוב לחלבון, בערך 10% חלבון בטופו מוצק, ו-5% בטופו רך, אז קחו אותו בחשבון כשתרצו להעשיר את התפריט שלכם בחלבון.

בחנויות בארץ תוכלו למצוא אותו ברמות קושי שונות, תלוי מה תרצו לעשות איתו. הרך או המשי (soft או silken) יתאימו יותר לקינוחים קרים ומילויים עדינים ואילו הטופו הקשה (Firm) מוצק, עבה ובשרני יותר ולכן יתאים לטיגון, הקפצה או בישול. הטריק הגדול של הטופו הוא ביכולת המעולה שלו לספוג כל טעם שייגע בו ואם תטפלו בו יפה הוא יחזיר לכם אהבה בצלחת.


אז לקחתי את הטופו הקשה לסיבוב בווק שלי, עטפתי אותו בפלפל סצ'ואני שאילחש את הלשון ואחרי זה הפגשתי אותו עם מלפפונים טריים פריכים. ותכל'ס, יצא אש! הטעמים השתלבו יפה והתגברו יותר כשהגשתי את זה עם שמן צ'ילי ביתי שעקץ את הפה. אז למה לחכות עוד... שנתחיל?

*שימו לב שההכנה היא קצרה יחסית כשאתם מעל האש הפתוחה, לכן כדאי לכם לקצוץ ולסדר מראש את כל מרכיבי המנה.

מה צריכים?

2 כפות שמן צמחי לטיגון והקפצה (אני משתמש בזרעי ענבים)

1 חבילת טופו קשה (300 גרם) , מסונן, חתוך למלבנים באורך אצבע

1 ראש באק צ'וי קצוץ (החלק הירוק +הלבן )

4 שיני שום קצוצות

2 בצלים ירוקים קצוצים- להפריד את הלבן והירוק ל-2 קערות נפרדות

1 כפית ג'ינג'ר קצוץ

5 פטריות שמפיניון

1 מלפפון חתוך לרצועות דקות, מושרה במי קרח

2 פלפלים קטנים מתוקים / 1 פלפל אדום קטן קצוץ דק

מלח

*מערבבים בקערה:

קורט פלפל לבן (אם אין אפשר שחור)

חצי כפית פלפל סצ'ואן טחון

1 כף רוטב מירין

1 כף רוטב סויה

1 כפית שמן שומשום

1 כף יין אורז שאו סינג Shaoxing (לא חובה)

איך מכינים?

  1. מחממים כף שמן בווק על אש גבוהה, כשמעשן מוסיפים את הטופו ומקפיצים עד להשחמה מכל צידיו.

  2. מוסיפים את הג'ינג'ר, את הלבן של הבצל והשום הקצוץ ובוחשים למשך דקה, מוסיפים את הפלפל האדום, הפטריות ומקפיצים לעוד 2 דקות

  3. מוסיפים את התבלינים ומקפיצים לעוד דקה

  4. מוסיפים באק צ'וי וממליחים לפי הטעם. מקפיצים לעוד 2 דקות.

  5. מכבים ומוסיפים את המלפפונים והבצל הירוק שנותר, מערבבים ומגישים מיד.

בתיאבון!


אהבתם? זה הזמן לסמן לב אדום ואוהב כאן למטה ולשתף חברים!

פוסטים קשורים

הצג הכול
bottom of page