top of page

איך מכינים טופו פריך?

טופו פריך, או קריספי טופו, הוא תוספת נהדרת שקופצת לבקר אצלנו בבית לא מעט. נכון, אמנם הוא מטוגן (במעט) שמן, אך מספיקות כמה קוביות ממנו כדי לשדרג כל סלט, מנת אורז או אטריות, רולים עם ירקות מנייר אורז, מרק והיד עוד נטויה.

ההכנה יחסית פשוטה ואין צורך בהשריה מראש של הטופו, וזה יתרון למי שמחפש תוספת קלילה ומהירה יחסית לארוחת צהריים או ערב.

חשוב להגיש את הקריספי טופו מיד לאחר שמכינים אותו כדי שלא ייאבד חלילה מקריספיותו.


קציצות דוחן וירקות בטעם קארי

מה צריכים? (4 מנות)

1 חבילה (300 גרם) טופו קשה

3 כפות קורנפלור

חצי כפית מלח / 1 כף רוטב סויה +טיפונת שמן שומשום לא מזוכך

שמן זרעי ענבים או שמן ניטרלי אחר


איך מכינים?

  1. מניחים את גוש הטופו על קרש חיתוך, ולוחצים בעדינות נייר סופג מכל צידיו על מנת לספוג כמה שיותר מהמים בהם היה ( אם אתם מכינים כמות קטנה יותר אפשר לחתוך ולשמור את שאר הטופו מכוסה במים בקופסה במקרר)

  2. חותכים את הטופו לקוביות שוות ומעבירים לקערה, אליה מוסיפים את הקורנפלור והמלח (אם משתמשים בסויה אין צורך במלח, הוסיפו כאן רק קורנפלור)

  3. מחממים היטב על אש גבוהה מחבת נון סטיק עם כף שמן, כשהשמן חם מעבירים בזהירות אל המחבת את קוביות הטופו ומטגנים על אש בינונית, כל דקה שתיים הופכים את הקוביות עד שמיטגנות היטב מכל צידיהן, אם בחרתם לתבל ברוטב סויה מכבים ומוסיפים את הסויה ושמן השומשום.

  4. נותנים הקפצה קטנה כדי שהרוטב יעטוף את כל הקוביות.

  5. מורידים מהאש ומגישים מיד.

בתיאבון!


אהבתם? זה הזמן לסמן לב אדום ואוהב כאן למטה ולשתף חברים!

פוסטים קשורים

הצג הכול
bottom of page