top of page

מרק אפונה צהובה, מנגולד ובשר ליום חורף קר

הגינה של הקליניקה עשתה לי חשק למרק מנחם, וכשנזכרתי שיש מנגולד ואפונה צהובה בבית כבר הבנתי, זה הולך להיות מרק מחמם וחמצמץ שיתבשל ארוכות. קטפתי מהגינה קצת חמציץ, מרווה ואורגנו ונכנסתי למטבח.

סך הכל שעתיים הכנה למרק, הוא מבקש זמן ויתן לכם בתמורה נחמה מבורכת וטעמים עשירים ומחבקים.


מה צריכים?

1 בצל לבן גדול, קצוץ גס

5 כפות שמן זית

250 גרם בשר שריר מס' 8, חתוך לקוביות בגודל 2/2

1 כוס אפונה צהובה יבשה שבורה, שטופה היטב

1 לימון פרסי שחור

מלח

פלפל שחור

כורכום

5 עלי מרווה

ענף אורגנו טרי (לא חובה)

2 צרורות עלי מנגולד, שטופים ומופרדים בין גבעולים ועלים, בשתי צלחות נפרדות, קצוצים.

חצי כוס גבעולי חמציץ קצוצים

מיץ לימון טרי




איך מכינים?

  1. מחממים בסיר עמוק 2 כפות שמן זית, מרווה ואורגנו, כעבור 2 דקות מוציאים אותם וסוגרים באותו השמן את הבשר מכל צדדיו.

  2. לאחר שסגור מכל צדדיו מוסיפים לסיר בצל ואת גבעולי המנגולד, מוסיפים מלח, פלפל שחור וכורכום, מכסים במים רותחים ומבשלים כשעה על אש בינונית.

  3. בינתיים קוצצים את עלי המנגולד ואת גבעולי החמציצים ומפנקים אותם בטיגון איטי ב3 כפות שמן זית בסיר נפרד, רחב, עם טיפונת מלח. עד שהירוק הבהיר הופך לכהה ועמוק וכבר אין נוזלים בסיר (תשמעו פצפוצים שעולים מטיגון העלים)

  4. אחרי כשעה בישול של הבשר, מוסיפים לסיר את האפונה הצהובה, מביאים לרתיחה ומבשליםשעה נוספת (סה"כ שעתיים בישול).

  5. כעבור שעה מסירים מהאש, אפשר לטחון בעזרת מוט בלנדר קצת אם רוצים כדי לתת למרק מרקם אחיד, מעבירים לצלחת ובוזק מעל את עלי המנגולד המטוגנים, עם כמה טיפות של מיץ לימון טרי מרענן.

  6. לוקחים כף אל הפה ומסתכלים החוצה, אל הגשם, כדי שייכנס ללב.

בתיאבון!



אהבתם? מוזמנים לכתוב לי בתגובות מטה, לסמן לב אדום ואוהב ולשתף חברים!

פוסטים קשורים

הצג הכול
bottom of page