top of page

מתכון לפרגיות בסומאק על מצע עדשים

עודכן: 13 ביולי

מה צריכים?


לפרגיות:

1 ק"ג פרגיות, פרוסות לסטייק, מנוקות ושטופות

4 בצלי שאלוט פרוסים לרצועות

2 שיני שום כתושות

1/2 כפית סומאק 

2 כפות שמן זית

1 כף רוטב סויה תמרי אורגני ללא גלוטן של חברת SAN J או מיטוקו / נוזלי רוטב מרי מקומי (ניתן להשיג במרכז להנהגת הבריאות בנווה איתן, במידה ואין אפשר פשוט להחליף במלח

פלפל שחור

 

לעדשים:

1 כוס עדשים שחורות (מסוג בלוגה), שטופות

1 בצל לבן קצוץ

6 עגבניות שרי חתוכות לחצי,

מלח

פלפל שחור

 

לרוטב:

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים

1 שן שום כתושה

מיץ מלימון 1

שמן זית

מלח


איך מכינים?


1.     מכינים את הפרגיות- מניחים את הפרגיות בקערה ומוסיפים להן את שאר המרכיבים.

2.     מכסים את הקערה ומניחים במקרר לפחות לשעה.

3.     מכינים את העדשים- בסיר קטן, על אש גבוהה, מטגנים בצל קצוץ בשמן זית, כשמזהיב מוסיפים את העגבניות

ובוחשים למשך 2 דקות.

4.     מוסיפים את העדשים, המלח והפלפל השחור, מטגנים כדקה ומכסים במים רותחים.

5.     מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-25 דק' עד לריכוך העדשים.

6.     ממשיכים עם הפרגיות- מחממים תנור ל200 מעלות טורבו וכשחם צולים את הפרגיות למשך 30 דקות עד לריכוך והשחמה.

7.     בינתיים מכינים את הרוטב- מחברים את כל המרכיבים ומניחים בצד

8.     כשהפרגיות מוכנות עורכים את העדשים על צלחת הגשה, מניחים את הפרגיות על העדשים ומעל את הרוטב

9.     מגישים ואוכלים בהנאה, בתיאבון!


פרגיות בסומאק על מצע עדשים
פרגיות בסומאק על מצע עדשים


תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג
bottom of page