מתכון לפרגיות בסומאק על מצע עדשים
- oren.rachmany
- 12 ביולי
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 13 ביולי
מה צריכים?
לפרגיות:
1 ק"ג פרגיות, פרוסות לסטייק, מנוקות ושטופות
4 בצלי שאלוט פרוסים לרצועות
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית סומאק
2 כפות שמן זית
1 כף רוטב סויה תמרי אורגני ללא גלוטן של חברת SAN J או מיטוקו / נוזלי רוטב מרי מקומי (ניתן להשיג במרכז להנהגת הבריאות בנווה איתן, במידה ואין אפשר פשוט להחליף במלח
פלפל שחור
לעדשים:
1 כוס עדשים שחורות (מסוג בלוגה), שטופות
1 בצל לבן קצוץ
6 עגבניות שרי חתוכות לחצי,
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
1 שן שום כתושה
מיץ מלימון 1
שמן זית
מלח
איך מכינים?
1. מכינים את הפרגיות- מניחים את הפרגיות בקערה ומוסיפים להן את שאר המרכיבים.
2. מכסים את הקערה ומניחים במקרר לפחות לשעה.
3. מכינים את העדשים- בסיר קטן, על אש גבוהה, מטגנים בצל קצוץ בשמן זית, כשמזהיב מוסיפים את העגבניות
ובוחשים למשך 2 דקות.
4. מוסיפים את העדשים, המלח והפלפל השחור, מטגנים כדקה ומכסים במים רותחים.
5. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-25 דק' עד לריכוך העדשים.
6. ממשיכים עם הפרגיות- מחממים תנור ל200 מעלות טורבו וכשחם צולים את הפרגיות למשך 30 דקות עד לריכוך והשחמה.
7. בינתיים מכינים את הרוטב- מחברים את כל המרכיבים ומניחים בצד
8. כשהפרגיות מוכנות עורכים את העדשים על צלחת הגשה, מניחים את הפרגיות על העדשים ומעל את הרוטב
9. מגישים ואוכלים בהנאה, בתיאבון!








תגובות