top of page

גונדי טבה - קציצות עוף, גזר וקמח חומוס קלוי

כמו חורשט שהוא שם גנרי לתבשילים, גונדי הוא שם גנרי לקציצה במטבח הפרסי. יש אלף ורסיות בערך.

גונדי טבה ( taveh ) היא קציצה מטוגנת, דקה ופשוטה אבל מתוחכמת. מה שאמור לצאת לנו יבש ומשעמם מחומרי גלם יומיומיים כמו חזה עוף טחון וגזר נותן ביס פריך ועשיר בטעם. קמח חומוס קלוי, כמון והל טחונים נותנים קיק של טעם לכל העסק. אני אוהב גם להוסיף קוואקר טחון לאקסטרה פריכות.


עד היום לא הצלחתי להגיע לטעם של אמא דינה (עם יד על הבטן, ספק אם פעם אצליח)

אני זוכר ידיים קטנות גונבות עם קריצה קציצה ריחנית וחמה. חיוך זוהר מטעם שלא נגמר. פעם אלה היו הידיים שלי, היום של נעה ודריה שלי.


מה צריכים? (25-30 קציצות)

1/2 קילו חזה עוף טחון

8 גזרים בינוניים קלופים, טחונים

2 בצלים לבנים קלופים, טחונים

1 כוס קמח חומוס קלוי (אפשר לבקש בחנות התבלינים הקרובה אליכם. אם אין מוכן תוכלו לבקש שיטחנו עבורכם מגרגרי חומוס קלויים)

1 כף שטוחה אבקת כמון

10 תרמילי הל

פלפל שחור

מלח

כורכום

2 כפות שמן זית

1/2 כוס קוואקר (שיבולת שועל) דק

לטיגון הקציצות- שמן זרעי ענבים או שמן צמחי אחר (לא זית)


לפני שמתחילים:

תבלינים - כדאי לעבוד עם כמון והל שלמים ולא טחונים מראש, הריח והטעם שווים את זה. מאוד. לגבי מלח- חזה עוף הופך מלוח בקלות, אם אתם עובדים איתו בפעם ראשונה אל תתלהבו עם המלח. לאט תלמדו מה הכמות שהחיך שלכם אוהב, רק לא להגזים.


יצירת הקציצות - בגלל נטייתן להתייבש, הכינו לכם קערה קטנה של מים נקיים שתעמוד ליד קערת התערובת. מדי כמה קציצות הרטיבו את האצבעות. קחו טיפה מהתערובת. הכינו כדור בגודל פינג פונג, שטחו את הקציצה. ומיד הניחו בזהירות במחבת.


טיגון הקציצות - חזה עוף מתבשל בטיל. עבדו עם מחבת חמה על אש חזקה ועמדו לידו במהלך כל הטיגון. אם צריך הוסיפו עוד שמן טיגון, רווחו בין הקציצות במחבת ואל תעמיסו עליה בכל נגלה של טיגון , עדיף לעבוד ב-2 קבוצות קציצות בתוך המחבת ועל כל קבוצת קציצות שמוכנה הכניסו אחת חדשה. לאט תתפסו את הקצב.


איך מכינים?

1.פותחים כל תרמיל הל ומפרידים בעדינות את הקליפה הירוקה מזרעי ההל. טוחנים את הזרעים במטחנת תבלינים או במכתש ועלי.

2. מערבבים בקערה היטב את כל חומרי הגלם ומעבירים למקרר לחצי שעה להתייצבות וספיגת טעמים.

3.מחממים היטב על אש גבוהה מחבת או סיר רחב עם תחתית נון סטיק, כשחמה דיה יוצקים רבע כוס שמן לטיגון, ממתינים 2 דקות וכשהשמן חם מניחים קציצה אחר קציצה במחבת. (לשטח ולעבוד עם מים, זוכרים?)

4. כשרואים שנוצרת "הילה" לבנה סביב כל קציצה ושהיא שחומה בתחתית הופכים בעדינות עם תרווד, מטגנים גם בצידה השני וכשמוכנה מעבירים לצינון על מגש מרופד בנייר סופג.

5. אוכלים מיד, בטמפרטורת החדר או מהמקרר.


בתיאבון! ❤️



אהבתם? זה הזמן לסמן לב אדום ואוהב כאן למטה ולשתף חברים!

שאלות? הערות? משהו שאולי תרצו לחלוק איתי או לחדש לי? כתבו לי כאן ואני מבטיח לשוב

פוסטים קשורים

הצג הכול
bottom of page