top of page

קרקרים טבעוניים ללא גלוטן באפס מאמץ

הקרקרים המלוחים האלה הם אורחים כמעט קבועים אצלנו במטבח, הכנת התערובת לאפיה דורשת 10 דקות פלוס שעה אפיה.

אפשר לנשנש אותם בארוחת בוקר עם מטבל כלשהו, לקחת אותם לארוחת ביניים או סתם כשמתחשק ללעוס משהו מלוח. טבעו מחמם ומייבש, אינו מכיל ביצים או גלוטן.

את הזרעים, הגרעינים וקמח החומוס תוכלו למצוא ברוב חנויות התבלינים.


מה צריכים?


1/2 כוס שמכילה כל מיני גרעינים וזרעים- חמניה, דלעת, שומשום שחור ו/או לבן (אפשר גם זרעי פשתן, שקדים קלופים קצוצים, קימל ועוד)

1/4 כוס זרעי צ'יה

4 כפות קמח חומוס

1 כפית מלח

1/4 כפית זעתר

1 כף שמן זית

3/4 כוס מים קרים


איך מכינים?


1. מערבבים את כל המרכיבים לעיסה לחה ונותנים לתערובת לנוח 10 דקות.

2. מרפדים תבנית שטוחה גדולה בנייר אפיה. משמנים בטיפה שמן זית ומניחים את התערובת במרכז התבנית, משטחים דק דק. למדקדקים יותר (וזה ישתלם לכם) אפשר לרדד עם נייר אפיה נוסף מלמעלה ולשטח ביסודיות בעזרת מערוך.

3. ‏בוזקים מעל טיפה מלח גס ושפריץ שמן זית.

4. מכניסים לתנור לחום 160 מעלות למשך שעה או עד להשחמה טובה. האפיה האיטית חשובה כדי ליצור קרקרים אקסטרה פריכים.

5.מוציאים מהתנור, לרשת או לאוויר הפתוח, מצננים היטב עד טמפ' חדר, שוברים בעדינות ומניחים בצנצנת (אם תצליחו להתאפק).


בתיאבון!



קרקרים טבעוניים ללא גלוטן באפס מאמץ

אהבתם? זה הזמן לסמן לב אדום ואוהב כאן למטה ולשתף חברים!

פוסטים קשורים

הצג הכול
bottom of page