top of page

שולה- מרק פרסי חמצמץ

טיפול תומך טוב מתחיל מהצלחת, והיום כשנשארתי עם הקטנה בבית, אחרי שקיבלה ממני טיפול קצר בשונישין נכנסתי אל המטבח וחזרתי אל מרק מנצח מהילדות שלי - שוֹלֶה (sholeh), מרק פרסי חמצמץ די פשוט שמנצח גרון כואב, שיעול וחום, ומיד אחרי שלוקחים צלחת גולשים אל הפוך כדי לתת לו לעשות את העבודה.


מרק השולה הנפלא מכיל בתוכו עלים ירוקים, אורז מבושל היטב ולימון, מה שהופך אותו למאכל עשיר בנוזלים, קל לעיכול, שמייזע ובכך עוזר להוריד את חום הגוף. כך שהוא מומלץ בחום תרתי משמע. אוכלי הבשר שבינכם יוכלו להוסיף לו גרונות הודו, מה שיאריך את זמן הבישול משמעותית.


אתם מוזמנים ומוזמנות לשחק עם איזה עלים ירוקים שיש לכם בבית, כל המרבה הרי זה משובח! יחד עם הלימון עם מקנים למרק איכות מנקה ומטהרת, לכן הוא עוזר גם לנקות ליחה שתקועה במערכת הנשימה התחתונה.

אז אם הגרון כואב ואתם חלשים קחו צלחת ואפילו שתיים ולכו לנוח, שיפור במצבכם מובטח.



קציצות דוחן וירקות בטעם קארי

מה צריכים? (6 מנות)


1 כף שמן זית

1 בצל קצוץ דק

1 גרון הודו חתוך לחתיכות, שטוף ומומלח

רבע כוס אורז פרסי (יסמין) שטוף

צרור כוסברה קצוצה

מיץ מ-3 לימונים (אפשר גם 4 למי שאוהב ממש חמוץ)

מלח

פלפל שחור

כורכום


איך מכינים?

  1. מחממים שמן בסיר עמוק קטן, ומטגנים קלות את הבצל.

  2. במידה ותרצו מרק צמחוני המשיכו לסעיף 3, אם מוסיפים גרון הודו אז לטגן אותו כעת עם הבצל עד להשחמה מכל הצדדים, להוסיף כורכום, פלפל שחור ולכסות במים רותחים. להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה כ2-3 שעות עד לריכוך הבשר.

  3. מוסיפים את האורז השטוף, מכסים במים ובוחשים היטב מספר פעמים כדי שהאורז לא יידבק, מכסים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עד שהאורז נפתח יפה, מתרכך ומקנה למרק מרקם סמיך למדי.

  4. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומיץ הלימון, מביאים שוב לרתיחה (בשלב הזה הירוקים ישנו צבעם לירוק חיוור, זה בסדר גמור).

  5. מתקנים תיבול ומוסיפים מלח אם צריך, מגישים.

  6. אוכלים לפחות 2 צלחות ונכנסים תחת שמיכת פוך.

לבריאות ובתיאבון!




אהבתם? זה הזמן לסמן לב אדום ואוהב כאן למטה ולשתף חברים!

פוסטים קשורים

הצג הכול
bottom of page