top of page

לימון כבוש במיץ של עצמו

לימון כבוש הוא כח על חמוץ-מריר נפלא.

תוכלו להוסיף אותו לכריכים, תבשילים ולצלחת עצמה כדי להוסיף לה עומק של טעמים. אם תצליחו להתאפק הוא יישמר במקרר גם שנה.

טכניקת ההכנה כאן היא חצי התססה- חצי כבישה. קודם אני כובש את הלימון במלח גס איכותי, דוחס לצנצנת (אין צורך לעקר אותה לפני), ושם מעל שכבה דקה של שמן זית שאוטמת אותו עד שיהיה מוכן, כעבור 5 ימים. ואז למקרר.


מה צריכים?

4 לימונים צהובים בעלי קליפה דקה

מלח גס מאיכות טובה (3% ממשקל הלימונים אחרי פריסה והוצאת הגרעינים)

פפריקה

שמן זית

*אופציה- פלפל חריף ו/או שיני שום קלופות לפי הטעם


כלים מיוחדים:

קערה ריקה

צנצנת עם מכסה שאוטם אותה היטב

משקל ביתי פשוט


איך מכינים?

  1. שוקלים את הקערה הריקה.

  2. פורסים את הלימונים לפרוסות דקות דקות, מסלקים את הגרעינים ומעבירים לקערה.

  3. מחשבים את משקל הלימונים ללא משקל הקערה ומוסיפים להם 3% מלח ממשקלם יחד עם חצי כפית פפריקה.

  4. מעסים היטב את הלימונים.

  5. מניחים צנצנת בתוך צלחת עמוקה ומסדרים את פרוסות הלימון יפה יפה אחת על השניה בתוך הצנצנת עד מילוי הצנצנת, חשוב לדחוס את פרוסות הלימון היטב כך שהמיץ יכסה אותן היטב, ולהכניס כמה שיותר מהן. במהלך המילוי יישפך עוד מיץ מהלימונים החוצה אל הצלחת, זה בסדר.

  6. מאפשרים למיץ הלימונים להגיע כמעט אל שפת הצנצנת, ולכמעט הזה יוצקים שמן זית עד לשפת הצנצנת.

  7. אוטמים ומניחים על השיש 5 ימים, לאחר מכן הלימון מוכן. מעבירים למקרר ונהנים כשרוצים.

בתיאבון!



אהבתם? זה הזמן לסמן לב אדום ואוהב כאן למטה ולשתף חברים!

פוסטים קשורים

הצג הכול
bottom of page