מתכון לגבינת שמנת ביתית
- oren.rachmany
- 16 באוג׳
- זמן קריאה 2 דקות
הבנות בבית אוהבות אותה על הלחם בבוקר, בכריך לביצפר או ליד החביתה בערב. תוכלו להכין אותה ערב לפני, כמעט בלי מאמץ, להכניס לתוכה או לפזר מעל איזו תוספת שרק תרצו. היא תחזיק לכם במקרר עד שבוע בכיף, אבל אני די בטוח שתחסלו אותה תוך פחות.
מה צריכים?
4 גביעי שמנת חמוצה 27% שומן
2 גביעי יוגורט 3% שומן
1 שן שום כתושה
1/2 כפית מלח
1 מטפחת או חיתול טטרה נקי
טיפה סבלנות
איך מכינים?
1. פורשים בקערה עמוקה חיתול טטרה נקי כשארבעת קצוותיו פרושות החוצה.
2. מערבבים יחד פנימה את כל המרכיבים בקערה (כולל תוספות אם רוצים)
3. קושרים את שני הקצוות הראשונים שמנוגדים ואז את השניים הנוספים כך שהגבינה לא תהיה נראית לעין ומוגנת מאורחים בלתי רצויים.
4. תולים את הבד עם הגבינה מעל הכיור או באויר הפתוח ונותנים לגבינה להגיר את הנוזלים למשך לילה עד יממה, תלוי בעונה.
5. פותחים בעדינות ומעבירים לכלי אטום.
6. מזליפים מעל איזה תוספות שרוצים (כתבתי בהמשך כמה רעיונות) כולל שמן זית שיאטום ויכסה את פני השטח, סוגרים ומעבירים לקירור.
אה וכמה דברים שכדאי לדעת:
* זה מתכון בסיסי בלבד, שחקו עם יוגורט ושמנת מסוגים שונים כדי להגיע למרקם שהכי טעים לכם. כאן יש תכולת שומן גבוהה יחסית שנותנת לגבינה מרקם עבה וכיפי.
*הבד בו תשתמשו צריך להיות כזה שלא עבר כביסה במכונה. כדי שלא ישפיע על הריח והטעם אני מקפיד להשתמש בחיתול בד (טטרה) שאני מכבס ומייבש ידנית.
*זכרו שמרקם הגבינה תלוי באקלים ובמיקום התליה, כך שבקיץ בתליה בחוץ הגבינה תהיה מוכנה מהר יותר.
*תוספות למיטיבי לסת שתוכלו להוסיף בהתחלה לתערובת- זיתים קצוצים, שמיר, עגבניות מיובשות, אגוזי מלך , פקאן או שקדים קצוצים.
*תיבולים מעניינים שתוכלו להוסיף מעליה אחרי שהגבינה מוכנה- זעתר, סומאק, לימון שחור מגורר, שמן שומשום איכותי בכבישה קרה , פתיתי צ'ילי,זרעי כמון קלויים קלות, שומשום שחור, פפריקה, סילאן/ מייפל/דבש.
בתיאבון🧡








תודה רבה! הולך לנסות!