top of page

טופו בקארי שעועית ופטריות

טופו הוא חומר גלם שמקבל באהבה כל תוספת. כאן שידכתי לו רוטב קארי נעים שמומלץ שינוח על אורז לבן (מתכון תמצאו כאן). מומלץ להכין מראש את כל מרכיבי המתכון כך שיחכו בתורם לכניסה למחבת ולעבוד עם מחבת חמה ואש גדולה לאורך כל הדרך.

אוהבי החריף שביניכם מוזמנים להוסיף למתכון 1/2 כפית פתיתי צ'ילי מיובשים או פלפל צ'ילי אדום טרי.


מה צריכים? (3 מנות)

1 חבילת טופו קשה (Firm) פרוסה ל-6 פרוסות שוות

2 שיני שום קצוצות

1 בצל לבן גדול פרוס גס

אצבע ג'ינג'ר קצוצה

1 כוס שעועית ירוקה קפואה שטופה

10 פטריות שמפיניון חתוכות גס

1 חבילת נוזל קוקוס (250 מ"ל)

2 כפות שמן קוקוס או זרעי ענבים

1 כף רוטב סויה

1 כפית שמן שומשום לא מזוכך

1/2 כפית אבקת קארי

קורט פלפל שחור גרוס

מלח


איך מכינים?

1. מוחצים כל פרוסת טופו בין 2 דפי נייר סופג כדי להוציא מהם את הנוזלים.

2. מחממים מחבת נון סטיק היטב, על אש גבוהה וכשחמה מוסיפים כף שמן ומטגנים את פרוסות הטופו משני צידיהן.

3. מוציאים את הטופו לצלחת ובאותה המחבת מחממים כף שמן נוספת, על אש גבוהה.

4. מקפיצים את הבצל וכעבור 2 דקות את השום, הג'ינג'ר והשעועית יחד עם רוטב הסויה ושמן השומשום, אבקת הקארי והפלפל השחור.

5. מקפיצים כ-3 דקות נוספות ומוסיפים למחבת את נוזל הקוקוס.

6. מכסים למשך 4 דקות, מוסיפים מלח אם צריך ומסירים מהאש.

7. מסדרים בכל צלחת סועד (צלחת עמוקה) 2 פרוסות טופו, אורז לבן ומרוטב הקארי והירקות, ומגישים מיד..


בתיאבון!



אהבתם? זה הזמן לסמן לב אדום ואוהב כאן למטה ולשתף חברים!

פוסטים קשורים

הצג הכול
bottom of page