top of page

איך מכינים אורז פרסי לבן?

אם אין לכם הרבה זמן ואתם רוצים לדעת איך מכינים אורז מהיר, חם וטרי, המתכון הזה בול בשבילכם. כמנה בפני עצמה או כתוספת לרוטב כיפי (רעיונות לרטבים קצת אחרים תמצאו כאן)

אם אתם מחפשים אורז פרסי עם תחתית פריכה הוא מחכה לכם כאן, ואם תרצו לגוון ולהכין אורז מושקע יותר כמו אורז עם שום וגזר או תוספות אחרות תוכלו למצוא מנה מתאימה ממש כאן.


לפני שמתחילים

  • סוג האורז הכי מומלץ כאן הוא אורז פרסי או יסמין, תוכלו להשתמש גם באורז בסמטי, שזמן הבישול שלו קצר יותר יחסית.

  • ממליץ לבחור אורז איכותי בשקית אטומה ולא מתפזורת, כי בתפזורת אי אפשר לדעת האם האורז ישן, חדש או מעורבב.

  • כדאי להשתמש בסיר נון סטיק (ציפוי שמאפשר לאוכל לא להידבק לתחתית) וכף עץ לבחישה של האורז.


מה צריכים ? (ל-4 מנות)

2 כוסות אורז

1 כפית מלח

כורכום (לא חובה)

1 כף שמן זית או שמן זרעי ענבים


איך מכינים?

  • מניחים את האורז בקערה מלאה בהרבה מים וממוללים אותו ביד כדי לשטוף ממנו את העמילן, המים יהפכו ללבנים עכורים, מרוקנים בזהירות, ממלאים וחוזרים שוב על הפעולה 4 פעמים בערך עד שהמים הופכים יותר צלולים. מסננים ומניחים בצד.

  • מחממים בסיר (נון סטיק, זוכרים?) את השמן ומכניסים מיד ובזהירות את האורז לסיר, השמן בסיר פוגש את המים של האורז ועלולים להתרגש מזה ולקפוץ עליכם.

  • מוסיפים מלח וכורכום, בוחשים היטב כדי שהשמן והתבלינים יגיעו אל כל הגרגרים ומכסים במים פושרים עד קו האורז ועוד קצת, כמו בתמונה.

  • מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.

  • כשרותח בוחשים שוב, מעבירים לאש נמוכה, עוטפים את מכסה הסיר במגבת נקיה (כדי שתאטום את הסיר) ומבשלים כ-10 דקות.


  • מרימים את המכסה, בוחשים היטב ומוודאים שהאורז ספג את כל הנוזלים מתחתית הסיר והתרכך לרמה הרצויה. במידת הצורך מוסיפים עוד שלוק של מים רותחים ומבשלים עוד מספר דקות עד לרמת ריכוך רצויה.


בתיאבון!



אהבתם? זה הזמן לסמן לב אדום ואוהב כאן למטה ולשתף חברים!

פוסטים קשורים

הצג הכול
bottom of page