כתובת ויצירת קשר:

קליניקה ברמת גן- אלישיב 12

מרכז "עלמא" בהוד השרון- השחר 13

טלפון - 052-3620172

מייל - oren.rachmany@gmail.com

עוד באתר

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

הקליניקה

כל התכנים המופיעים באתר נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר המלצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם רופא מומחה (MD).

הכניסה והגלישה בדפי האתר מהווה הסכמה לתנאי השימוש . לקריאת מדיניות פרטיות באתר.

© 2012 כל הזכויות שמורות לאורן רחמני "אורן - רפואה משלימה מהשורש" . אסורה העתקת טקסטים, תמונות או כל תוכן מהאתר ללא רשות מפורשת בכתב מבעל האתר, המפר הוראה זו חשוף לתביעה משפטית. 

אורז פרסי לבן

בשבילי, מטבח בלי אורז הוא כמו בריכה בלי מים. עוד מהימים בהם התרוצצתי במטבח של אמא, האורז היה בסיס למאכלים רבים, רטבים ותבשילים. הוא הולך עם כל דבר ומקבל הרבה גרסאות וצבעים. פעם ירוק עם פול ועשבי תיבול, פעם כתום עם שעועית, שום וגזר ואפילו עם בשר, אטריות, עדשים או דגים. עם כולם הוא הולך מצוין, ומקבל אותם באהבה.

 

זו הגרסה הקלאסית של האורז הפרסי. עליה התחנכתי. עם התחתית הפריכה (טהדיג או בון) שמרעישה בפה ומבטיחה שאף סיר אורז שתכינו לא ידמה לזה שלפניו, או אחריו. מומלץ להיצמד למתכון ולחלוק את מה שיצא עם המשפחה והחברים (תאמינו לי, אני יודע כמה זה קשה...)

 

האורז הכי מומלץ למתכון זה הוא ,איך לא, האורז הפרסי, אפשר גם להשתמש באורז בסמטי, שזמן הבישול שלו קצר יותר. חשוב לבחור אורז איכותי (אפשר ממותג מוכר כמו סוגת) ולא להסתפק בכל אורז שתמצאו

מה צריכים ? (3 מנות)

2 כוסות אורז שטוף היטב, מסונן

2 תפוחי אדמה קטנים

קצת פחות מרבע כוס שמן קנולה

3/4 כוס מים פושרים

חצי כפית כורכום

 

איך מכינים? 
  1. ממלאים סיר גדול עד חצי גובהו במים ומביאים לרתיחה. כשרותח מוסיפים 2 כפות מלח ומוסיפים את האורז. מערבבים היטב ובוחשים ללא הפסקה על אש גבוהה כ-5-8 דקות עד שהאורז מתרכך טיפה (לא צריך שיתרכך עד הסוף)

  2. מוציאים למסננת ושוטפים היטב את האורז, מניחים בצד.

  3. לסיר הריק שופכים את המים והשמן ביחד (בזהירות שלא יקפוץ! קודם מים ואז שמן!) ואת הכורכום. מחכים שירתח ושופכים בזהירות 3/4 מהנוזל חזרה לכוס.

  4. קולפים את תפוחי האדמה, פורסים לפרוסות בגובה 1 ס"מ ומניחים בתחתית הסיר .

  5. על תפוחי האדמה מניחים את האורז, לא מהדקים, רק מחוררים עם ידית של כף כדי ליצור "ארובות" קטנות בתוך האורז.

  6. מבשלים על אש גבוהה 10 דקות עם מכסה, ואז מפזרים בעדינות מעל האורז את המים והשמן. מעבירים את הסיר ללהבה הכי קטנה בכיריים , מכסים את מכסה הסיר במגבת ומבשלים כשעה עד שעה וחצי על להבה נמוכה.

  7. לפני שרוצים להסיר את הסיר מהאש, כדי שהתחתית תהיה פריכה, מורידים את המכסה ומגבירים את הלהבה למשך 10 דקות.

  8. מכבים, מניחים מגש גדול הפוך על הסיר והופכים. תקבלו תחתית פריכה, חמה וטעימה. בתיאבון.