top of page

מרק דלעות צלויות, עדשים וקינואה

מרק מחמם שתומך במערכת העיכול ומזגו חם. הדלעות הצלויות משדרגות את הטעם ומקנות לו תכונה מחממת אף יותר. לילה במקרר יעשה לו רק טוב.


קציצות דוחן וירקות בטעם קארי

מה צריכים? (8 מנות)

3 דלעות ערמונים

דלורית קטנה

1 בצל לבן קצוץ

2 גבעולי סלרי קצוצים

כוס עדשים כתומות

רבע כוס קינואה לבנה

רבע כוס קינואה שחורה

חצי כוס גרגרי חומוס מבושלים

מלח

פלפל

כורכום

כפית זרעי חרדל שחור קלויים או מותססים (לא חובה)

שמיר קצוץ

איך מכינים?

  1. חותכים את דלעות הערמונים לרבעים ואת הדלורית לעיגולים (אין צורך לקלף אותן), מניחים בקערה גדולה ובוזקים מעל חצי כפית מלח, טיפה פלפל ושמן זית, מניחים על תבנית עם נייר אפיה וצולים בחום 200 כ-20 דקות עד לריכוך והשחמה של הדלעות, מוציאים ומצננים.

  2. בינתיים מחממים כף שמן זית בסיר עמוק ומוסיפים את הבצל הקצוץ, מטגנים עד השחמה ומוסיפים את זרעי החרדל והסלרי.

  3. ‏כעבור 2 דקות מוסיפים את העדשים, גרגרי החומוס והקינואה ומכסים במים רותחים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים 15 דקות.

  4. ‏בינתיים מוציאים בעזרת כף את הבפנוכו של הדלעות שהתקררו וקוצצים גס.

  5. כעבור 15 מוסיפים עוד מים לדילול המרק ומוסיפים את הדלעות הצלויות, מלח ופלפל, ומבשלים עוד 20 דקות לחיבור טעמים.

  6. ‏אפשר למעוך בעזרת בלנדר מוט את המרק ואפשר למעוך באופן ידני, עד להשגת מרקם שכיפי לכם.

  7. ‏מגישים עם שמיר קצוץ וטיפונת לימון סחוט מעל.


בתיאבון!

אהבתם? זה הזמן לסמן לב אדום ואוהב כאן למטה ולשתף חברים!

פוסטים קשורים

הצג הכול
bottom of page