סלט קטניות, פריקי וסלק

בחוץ חם כמו בתנור שמישהו שכח לכבות.

קטניות בסלט הן פתרון מצויין לקירור הגוף ולבוסט של אנרגיה. ברפואה הסינית רובן נחשבות למקררות ועשירות בyin. יש קטניות שקל לעבוד איתן במטבח ללא השריה או בישול מקדים כמו עדשים שחורות או כתומות, מניחים בסיר עם מים, מביאים לרתיחה ומנמיכים עד ריכוך. מסננים ומחברים עם עוד חומרי גלם ותבלינים.

ויש כאלה קטניות שמשתלם להקדיש להן זמן פעם ב-, להשרות, לבשל ולשמור במקפיא לימים כמו היום. זה יכול להיות חומוס, שעועית לבנה, אזוקי ועוד הרבה אחרות.


כאן הרכבתי סלט קיצי שאיכותו הכללית מקררת. גרגרי חומוס, עדשים שחורות, סלק ופריקי (חיטה ירוקה שנותנת טעם מעושן נהדר לסלט, אם פחות מתאים לכם אפשר להחליף בכוסמת ירוקה או קינואה).

ברקע- מחית תמרינד, מחית פלפל חלפיניו, כמון ועשבים טריים כמו פטרוזיליה ונענע.

סלט נהדר כארוחה בפני עצמה או כתוספת לדג טרי עם ריח של ים.


מה צריכים?

1 כוס עדשים מבושלות

1 כוס גרגרי חומוס מבושלים

1/2 כוס חיטה ירוקה (פריקה)

1 סלק קטן טרי חתוך לקוביות

1 כף שמן זרעי ענבים

כפית מחית תמרינד מהולה בטיפ'לה מים

חצי כפית כמון טחון

פלפל חלפיניו טחון (לא חובה, אפשר כל צ'ילי אחר שמתחשק או בכלל לא)

חופן פטרוזיליה ונענע טריה קצוצה


איך מכינים?

מניחים את החיטה הירוקה בסיר קטן עם מעט מלח ומכסים במים. מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ומבשלים עד ריכוך. מסננים, מקררים ומוסיפים את שאר חומרי הגלם.

מערבבים בקערה ומניחים ל-20 דקות לספיגת טעמים.

בתיאבון ❤️


#חומוס #עדשים #סלק #פריקי #קיץ #סלט #צמחוני #טבעוני


אהבתם את הפוסט? זה הזמן לסמן לב אדום ואוהב כאן למטה ולשתף חברים!



9 צפיות

כתובת ויצירת קשר:

קליניקה ברמת גן- אלישיב 12

קליניקה בהוד השרון- אפק 10

טלפון - 052-3620172

מייל - oren.rachmany@gmail.com

עוד באתר

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

הקליניקה

כל התכנים המופיעים באתר נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר המלצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם רופא מומחה (MD).

הכניסה והגלישה בדפי האתר מהווה הסכמה לתנאי השימוש . לקריאת מדיניות פרטיות באתר.

© 2012 כל הזכויות שמורות לאורן רחמני "אורן - רפואה משלימה מהשורש" . אסורה העתקת טקסטים, תמונות או כל תוכן מהאתר ללא רשות מפורשת בכתב מבעל האתר, המפר הוראה זו חשוף לתביעה משפטית.