top of page

צימבוזיות ירק

אז זוכרים את הירקות שנשארו לי מציר הירקות בפוסט הקודם? . לא זרקתי אותם אלא הכנתי מהם קציצות פשוטות וכיפיות בכלום זמן, ככה זה בצימבוז (צמצום בזבוז).

אני קורא להן צימבוזיות כי לא משנה איזה ירקות בישלתם בציר או במרק- תוכלו להכין מהם אחלה קציצות. הנוזלים שיש כבר בירקות המבושלים והקוואקר הטחון יוצרים קציצה פריכה מבחוץ ונימוחה מבפנים, כיפית ומהירה.


לפני שמתחילים:

1. חשוב שתתאימו את כמות הקוואקר והתבלינים שאתם מוסיפים לעיסה לפי כמות הירקות שלכם, שלא תצא לכם קציצה קמחית מדי או רכה מדי.


2. אני הוספתי למתכון גם זרעי חרדל מותססים שמוסיפים טעם, לא חייבים בכלל, תרגישו חופשי להוסיף כל תבלין אחר שבא לכם במקום כמו אבקת שום, פפריקה מתוקה, כמון, בהרט, קארי ועוד.


3. ליצירת הקציצות- הכינו מראש קערת מים קטנה והרטיבו בה את הידיים לפי הצורך בין הקציצות.


A white bowl with chopped herbs, a carrot, spices, and flour on a countertop. Natural light casts a soft shadow.
רגע לפני המזלג

מה צריכים?


1 בצל

5 גזרים

2 ראשי סלרי

1 כוס קוואקר (שיבולת שועל) טחון- אם יש לכם קוואקר גס פשוט טחנו אותו במטחנת ירקות

חופן פטרוזיליה קצוצה

מלח

פלפל

כורכום

זרעי חרדל מותססים

4 כפות שמן זית


איך מכינים?

1. מועכים את הירקות במזלג או בלנדר יחד עם כל השאר הרכיבים

2. מחממים סיר או מחבת רחבה ויוצקים לתוכה את שמן הזית

3. יוצרים ביד רטובה קציצות ומניחים במחבת החמה, מטגנים עד הזהבה משני הצדדים

4. מוציאים ואוכלים כשחם!


בתיאבון :)

צימבוזיות ירק
צימבוזיות ירק IN

Comments


bottom of page