top of page

מתכון מרק סלק חורפי מפנק

אתמול פגשתי בראשי סלק יפהפיים שלחשו לי "מרק, מרק!", מי אני שאגיד להם לא עם כל העננים היפים בשמיים.

המרק הזה נחשב למחזק ומחמם וכולו נחמה, ומביא חמימות טובה לבטן בצהריים של יום חורפי.

שווה לכם למצוא סלק שלם כולל עלים ולהשתמש בכולו, אחרי ששטפתם אותו היטב.

את השעועית האדומה שבו יש להשרות לילה לפני בקערה עם הרבה מים בטמפ' חדר.


ברפואה הסינית נחשב הסלק למחזק דם ועליו מסייעים בהמרצה וניקוי של הכבד. אפשר לאכול אותו כל קליפתו, רק לשטוף היטב את השורש ועליו.

העדשים והשעועית האדומה נחשבים למסייעים לחיזוק הכליות, שהן מעין כור גרעיני קטן שנמצא בגופנו, וחשוב לתחזק בעיקר בימות החורף הקרים

הסלק, שנחשב למקרר, פוגש בעדשים, הבצל ואבקת הקארי שמקנים לו איכות מחממת. וכך נוצרת מנה מחממת יותר ומזינה, תהנו!



מה צריכים? (מנה ל-3 סועדים)


1 בצל קטן, קצוץ

2 כפות שמן זית

2 סלקים בינוניים, חתוכים לקוביות

1 קולרבי קלוף, חתוך לקוביות

1/2 כוס עדשים שחורות או מנומרות, שטופות ומסוננות

1/2 כוס שעועית אדומה, לאחר השריה של לילה

1 כוס ציר מי בישול של חומוס (לא חובה)

5-6 עלי סלק שטופים היטב כולל גבעול, קצוצים

מלח הימלאיה

פלפל שחור

1/2 כפית אבקת קארי


להגשה:

לימון טרי חצוי או משחת מיסו בהירה


איך מכינים?


1. מחממים את שמן הזית בסיר קטן ועמוק על אש גבוהה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד השחמה.


2. מוסיפים את הקולרבי ומטגנים 2 דקות נוספות תוך בחישה


3. מוסיפים את העדשים השעועית והסלק, מלח ופלפל ומטגנים כ-3 דקות נוספות


4. מוסיפים את ציר החומוס או מים רגילים עד לכיסוי ועוד אצבע,


5. מתבלים במלח, פלפל שחור ואבקת הקארי, בוחשים .מביאים לרתיחה


6. מנמיכים את האש ומבשלים כ-45 דקות עד שעה עד לריכוך כל מרכיבי הסיר.


7. בודקים ומתקנים תיבול אם צריך


8. מוסיפים את עלי הסלק, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות נוספות


9. מחכים שיירד גשם, מגישים בקערה חורפית עם טיפה מיץ לימון טרי מעל.


*חובבי/ות המיסו מוזמנים להחליף את הלימון בחצי כפית משחת מיסו בהירה, ממיסים אותה בקצת ממי המרק בתחתית הצלחת ואז מוזגים לקערה ואוכלים.


בתיאבון ❤️


מרק סלק

אהבתם? זה הזמן לסמן לב אדום ואוהב כאן למטה ולשתף חברים!


פוסטים קשורים

הצג הכול

コメント


bottom of page