top of page

איך מכינים אבקת סלרי?

עודכן: 8 באוק׳

אני ממש אוהב לצמב"ז (לצמצם בזבוז) של חומרי גלם במטבח. מבחינתי זה לא רק עושה חסד עם ירק עצוב שנראה אולי פחות מתאים לבישול או אכילה, אלא גם מאתגר אותי, מביא אותי למשחקי אלכימיה מגניבים שיוצא לי מהם תבלין חדש ומעניין.


אבקת סלרי היא דוגמא מעולה, גם הצלתי גבעולים עצובים שנשכחו במקרר וגם יצאתי עם צנצנת של אבקת קסם במשקל נוצה.

האבקה שנשמרת מלא זמן תשפר ותעמיק את הטעם כל מה שנבשל - חביתה, רוטב לקציצות, מרק, תבשיל, סלט, קדירה, כל מה שהיא תיגע בו הופך לזהב.

ולא לדאוג אפשר להכין את זה עם תנור ביתי רגיל, לא חייבים מייבש מזון, או נינג'ה.  בגדול- קוצצים, מייבשים בתנור עד שקריספי, טוחנים ומצנצנים.


איך מכינים?


1. מפרידים ומשרים את הגבעולים בקערת מים קרים למשך 10 דקות, שוטפים ומייבשים במגבת.


2. קוצצים לקוביות או מקלות (הכי חשוב שיהיה קצוץ דק כדי שהאויר החם יגיע לשטח פנים גדול ככל האפשר של הירק, ובצורה אחידה)


3. פורשים נייר אפיה על רשת בתנור ומניחים עליו את הסלרי הקצוץ, בשכבה אחידה (אם יש לכם כמות גדולה חלקו כמו שעשיתי לשתי תבניות), אם יש לכם מגש רשת- קריספר, זה זמן מעולה להשתמש בו.


4. סוגרים את דלת התנור ומניחים כף עץ בדלת שתשמור עליו טיפה פתוח- כדי לייצר זרימת אויר חם ובריחה של הלחות מהירק.


5. מייבשים בתנור על מצב טורבו, 70 מעלות ל4 שעות.


6. כשמוכן וקריספי (אם צריך עוד תנו לו עוד זמן) טוחנים לאבקת סלרי ושומרים בצנצנת.


תהנו!


תהליך הכנת האבקה- שוטפים, קוצצים, מייבשים בתנור עד שפריך, טוחנים ומצנצנים

תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג
bottom of page