top of page

דיקור סיני - חום גבוה בילדים

הגיע הערב, ושוב עלה החום של ילדכם, לא ברור מדוע וגם לא ברור מתי זה ייגמר, אך הוא סובל, וזה ניכר לעין מתי כדאי לפנות אל רופא הילדים, ומתי כדאי להיעזר ברפואה הסינית?

 

טווח החום הנורמלי של גופנו הוא 36-38 מעלות צלזיוס, כשהממוצע הוא 37 מעלות צלזיוס, חום נחשב גבוה כאשר הוא מעל 38.2 מעלות צלזיוס. אז מתי כדאי לפנות לרופא?
בחודשיים הראשונים לחיי התינוק, חום גבוה שמצריך התערבות רפואית נחשב לחום מעל 38.5 מעלות צלזיוס, מגיל חודשיים ומעלה החום המצריך התערבות רפואית הוא 39.5 מעלות צלזיוס. הפניה לרופא הילדים חשובה במקרים אלו מאחר ובתקופה זו חשוף התינוק לדלקות ומחלות אשר ייתכן ויהיו בתחילה סמויות מן העין, ויהיה ניתן למנוע התפתחותן למצב אקוטי על ידי בדיקה וטיפול רפואי מותאם.

חום גבוה הינו תסמין שכיח בקרב ילדים המצביע בדרך כלל על זיהום, חיידק או נגיף אשר חדרו לגוף, והחום מאותת על המלחמה בפולש החיצוני. לרוב, החום יהיה נוכח בשני "מופעים" עיקריים בקרב ילדים, הראשון הוא חום המלווה בנזלת ושיעול, ואופייני לזיהומים בדרכי הנשימה העליונות, והשני הוא חום המלווה שלשולים ותסמונות זיהומיות אחרות במערכת העיכול. ככלל, החום הינו תסמין נפוץ אשר מלווה מחלות ויראליות רבות. 

ישנם מקרים רבים בקרב ילדים בהם עקב עליית חום הגוף ייתכן ויופיעו גם פרכוסים התכווצויות, במקרה זה יש לפנות אל רופא הילדים על מנת להיוועץ עימו. בזמן ההתכווצות עצמה חשוב מאוד לוודא כי התינוק אינו נחנק ממזון בפיו. אין צורך לעשות כל פעולה על מנת להפסיק את ההתכווצות, אלא להמתין שתחלוף מעצמה.

 

 

הטיפול בחום גבוה בילדים

חשוב לזכור כי לא תמיד חום הוא מצב מסוכן, חום גבוה הוא תגובה טבעית למצבים בהם גורם חיצוני חדר אל הגוף וזה נלחם בו, חלק מן המאבק בפולש הוא העלאת חום הגוף על מנת לאפשר תנאים אופטימליים למאבק (תהליכים קורים מהר יותר בחום והנגיף שהוא חלבון, לא כל כך עמיד בפני עליית חום הגוף).

כאמור, מרכיב מפתח בהחלטה האם לפנות אל רופא הילדים הוא הפעלת שיקול דעת של ההורה לפי תפקוד הילד. במידה והבחנתם כי הילד משחק, פעיל ותקשורתי עם סביבתו וחום גופו גבוה יחסית אין צורך בדאגה, עם זאת, במידה והוא אפתי, אדיש לסביבה, עייף ודי "סמרטוטי" או שחלו שינויים קיצוניים בהרגלי האכילה, השתייה והשינה שלו, מומלץ לפנות אל רופא הילדים לשם טיפול.

במידה והחום אינו אקוטי (מתחת ל38.2 מעלות צלזיוס) ולא מדובר באחד מהסימנים שצוינו לעיל, ניתן לטפל בהורדת חום הגוף במספר שיטות יעילות וביתיות:

• אמבטיה של מים פושרים (ניתן להוסיף לאמבט 1 ליטר חומץ ולהשאיר את התינוק למשך מספר דקות באמבט) ולאחר מכן השכבת התינוק במיטה בביגוד מינימלי, תוך הקפדה יתרה על מתן שתייה מספקת.


• גרביים בחומץ - לחומץ איכות מקררת והוא יעיל בהורדת חום הגוף, ניתן לטבול זוג גרביים בחומץ, לסחוט ולגרוב אותן על רגלי התינוק למשך שעה או יותר (בהתאם למצב התינוק),החומץ יסייע בהורדת חום הגוף ובהרגעה כללית.


• קירור השוקיים באמצעות מיץ לימון - סוחטים לימון 1 לקערת מים פושרים, טובלים וסוחטים מגבת ועוטפים בה את שוק הרגל, עוטפים מעל עם מגבת יבשה, ואז עוטפים באותה הדרך גם את הרגל השניה. חוזרים במידת הצורך על פעולה זו עד לירידת החום.


• עיסוי בשמן לבנדר עם שמן זית - מערבבים 2 טיפות שמן לבנדר עם 3 כפות שמן זית מכבישה קרה ומעסים את איזור החזה והגב העליון מכיוון מעלה כלפי מטה למשך מספר דקות, לאחר מכן יש לכסות את איזור העיסוי, ומומלץ על שינה.


• לתינוקות מגיל חצי שנה ומעלה ניתן לתת חליטה של מים עם נענע, זוטא לבנה, קמומיל, לימונית, לואיזה- צמחים מקררים אשר יסייעו בהורדת חום הגוף, הקלה על הנשימה והרגעה.


• צמחי מרפא סיניים - ישנן מרשמי צמחים נהדרים שניתן להחזיק בבית, ולהשתמש במידת הצורך (ולאחר התייעצות עם מטפל מוסמך), לפרטים נוספים לחצו כאן


• דיקור סיני - דיקור סיני יכול לסייע רבות בהורדת חום באופן מהיר יחסית בקרב תינוקות ילדים, לפרטים נוספים לחצו כאן


• שונישין לילדים - שיטת השונישין מסייעת לטיפול בחום ומחלות ילדים אחרות ביעילות קלינית רבה, ללא שימוש במחטים וללא כאב, לפרטים נוספים לחצו כאן

 

רוצה לדעת עוד על הטיפול בחום לילדים? יש לך שאלה?
ליצירת קשר השאר/י פרטים ואשוב בהקדם
 

 

bottom of page