top of page
טחורים דיקור סיני
טחורים דיקור סיני

 חוֹרֶשְׁט אֶ- סָבְּזִי / מרק ירוק חמוץ

כמו ברפואה הסינית, אשר מייחסת לצבע הירוק איכויות של צמיחה, פריצה ותנועה מעלה והחוצה, כך גם המטבח הפרסי מכיר בשפע שמביא איתו הירוק. חג הנורוז אשר נחגג בכל שנה באירן וברחבי העולם בחודש מרץ מסמל את בואו של האביב, שמביא איתו ניצנים של שנה חדשה, הבטחות לצמיחה והרבה בריאות, כמו הבריאות שיש במרק הזה.

 

אצלנו בבית חוֹרֶשְׁט אֶ-סָבְּזִי ( או ע'וֹרְמֶה סָבְּזִי) הוא ה-סמל של ערב שישי, והחמוץ מיוחד שהוא מביא איתו משתדך נפלא לאורז הפרסי עליו הוא מוגש. אחת לכמה זמן הבית מתמלא ניחוחות של עשבי תיבול טריים , פטרוזיליה, כוסברה, נענע, סלרי, שמיר ועוד, וכולם נקצצים דק דק, טרי וטעים. 

 

המרק עצמו מכיל ירוקים רבים וטעמו חמוץ, ממש כמו החמוץ המשויך ליסוד העץ ברפואה הסינית. אפשר להכין אותו עם עוף או בקר או בלעדיו, ובגרסה המקורית תהיה בו שעועית שחורה או שעועית עם עין שחורה (black eyed pea), מומלץ בחום.

רק בקשה אחת יש לי- השתדלו שהלימון הפרסי השחור כן יהיה חלק מהמתכון, כי עליו לא מוותרים :) 

 

מה צריכים ? (מנה ל-4 אנשים) 

 

1 חבילה מכל אחד מהבאים-  נענע, כוסברה, פטרוזיליה, עלי מנגולד (עלי סלק), עלי סלרי , שמיר

1 ראש כרישה

מיץ מ-6 לימונים טריים

2 לימונים שחורים

6 שוקי עוף

בצל קטן קצוץ

2 שיני שום 

 

איך מכינים? 
 

מכניסים את כל העלים לקערה גדולה עם חופן מלח גס, מכסים במים וכעבור 10 דקות שוטפים היטב מספר פעמים עד שהמים מהעשבים נקיים. קוצצים היטב ושומרים בצד.

מטגנים מעט בצל בסיר, כשהבצל שקוף מוסיפים את השום , הלימון השחור ואת שוקי העוף.

מאדים את תוכן הסיר מספר דקות, מכסים את העוף במים רותחים ומבשלים אותו עד שמתרכך .

מוסיפים את כל העלים הקצוצים ואת הלימון, מביאים לרתיחה ומכבים.

מגישים כמרק או עם כתוספת על אורז לבן.

בתיאבון!

bottom of page