חומוס ביתי מפואר
זה כבר הפך להיות טקס קטן, אחת לכמה שבועות נאספים קילו גרגרי חומוס וסיר רחב מלא מים על האש, למפגש ארוך, שסופו ידוע מראש, בסוף הם יתרככו ויהיו נימוחים, בטעם הנכון, מוכנים לבישול נוסף במגוון תבשילים.
ואז תגיע הצלחת, שתקבל את החומוס עם הרבה אהבה, ולימון, וצבע ירוק ששובה את העין, ועושה חשק לנגב אינסוף פעמים את הצלחת...
המתכון הזה הוא מתכון בטוח לחומוס ביתי מעולה. רק חשוב לזכור שהוא יחזיק במקרר בערך שבוע, לכן כדאי לבשל מראש כמות גדולה של גרגרים ולהקפיא לשימוש עתידי, כך תקצרו את הכנת החומוס, תחסכו בזמן, וחשוב מהכל- תדעו מה באמת יש בחומוס שאתם אוכלים.
המתכון המקורי לחומוס הזה הוא של השף חיים כהן, עם תוספות ושדרוגים שלי. מתכון פשוט ומעולה שהכנתי פעמים רבות. מומלץ בחום.
מה צריכים ?
חצי קילו גרגרי חומוס יבשים שהושרו במים לפחות 12 שעות, רצוי במקרר
חצי כוס טחינה
5 שיני שום קצוצות
1 בצל בינוני קצוץ גס
צרור פטרוזיליה
1 כפית זרעי כוסברה כתושים
שמן זית
מלח
סומק לקישוט
איך מכינים?
מסננים את גרגירי החומוס. מעבירים אותם לסיר גדול יחד עם ארבע שיני שום, הבצל, עלי הפטרוזיליה וגרגירי הכוסברה. מכסים במים רבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים המון זמן בסיר מכוסה עד שהחומוס רך לחלוטין וגרגיר בודד נמעך בקלות בין האצבע לאגודל.
הבישול יארך שעתיים-שלוש, ואפילו יותר. מסירים מהאש וממתינים שעה עד שיתקרר לחלוטין.
מעבירים את גרגרי החומוס למסננת ושומרים את מי הבישול. מעבירים למעבד מזון, מוסיפים את הטחינה ומעבדים למשחה חלקה. אם סמיך מדי, מוסיפים ממי הבישול. מוסיפים שמן זית בנדיבות, שן שום קצוצה ומעט מלח.
מערבבים ומגישים בתוספת פטרוזיליה קצוצה, מיץ לימון וסומק מעל.