top of page

ממרח חצילים בטחינה ירוקה

השומשום (בשמו הבוטני  Sesamum indicum או בשמו הסיני 芝麻 zhī má ) הוא צמח חד שנתי הגדל באתיופיה, ניגריה וסודן, אך עיקר יבוליו גדלים בסין והודו. 

זן השומשום הנפוץ יותר באיזור המזרח התיכון הוא אותו שומשום לבן שאנו מכירים, על אף שניתן להבחין יותר ויותר בשומשום השחור שמגיע מכיוון המטבחים היפניים והסיניים בסושיות ומסעדות ארצנו...

זרעי השומשום משמשים בעיקר להפקת טחינה גולמית וחלבה. כאשר אם מכינים את הטחינה מגרגרים שנקלו ונטחנו עם קליפתם, היא תיקרא טחינה משומשום "מלא", השומשום עצמו, קלוי או טרי, יכול לשמש גם לתיבול סלטים או לקישוט מאכלים.

אני אוהב למרוח טחינה במרקם סמיך על לחם, ואם היא במרקם דליל יותר אז על עדשים מבושלות, שעועית מש מונבטת, או סלט ירקות חתוך דק.

 

והחצילים? על פי התזונה הסינית החצילים נחשבים נחשב לירק בעל אנרגיה קרירה וטעמו מתוק, כיוון פעולתו כלפי מטה והוא משפיע על הטחול, המעי הגס והקיבה. ביכולתו להניע תקיעות דם ברחם, לשכך כאבים ולהפסיק דימומים מהרחם. גם לעזור במקרים של טחורים או דם בשתן.

כמו כן, חשוב לציין כי החצילים מכילים את הרעלן סולנין, שרבים רגישים לו ולכן חשוב להימנע ממנו במידה והוא גורם להקאות, שלשולים, כאבי ראש ותופעות לוואי נוספות.

 

 

מה צריכים ?

 

1 חציל בלדי גדול

3 כפות טחינה גולמית איכותית משומשום מלא

מיץ מחצי לימון טרי

שן שום טרי

פטרוזיליה קצוצה (ולא עייפה, רעננה...)

מלח

מים לפי הצורך

1/4 פלפל חריף ירוק (לא חובה) 

 

 

איך מכינים? 

 

שוטפים את החציל ועושים בו שלושה חתכים אורכיים במקומות שונים. קולים בתנור למשך חצי שעה בחום של 180 מעלות עד שהוא מספיק רך מבפנים. מעבירים למסננת וככשמתקרר מקלפים ומעבירים שוב למסננת כדי שיגיר את כל הנוזלים.

בינתיים מערבבים את הטחינה והמים, מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת מרקם משחתי, מוסיפים את הלימון, המלח והפטרוזיליה, בוחשים היטב ומוסיפים מים עד לקבלת מרקם דליל או סמיך.

קוצצים את החציל לקוביות קטנות ומערבבים בטחינה.

בשלב הזה אפשר להוסיף גם רבע פלפל חריף ירוק כדי שיהיה מעניין על הלשון.

 

בתיאבון!

bottom of page