top of page
רפואה סינית

5 טיפולים ביתיים מובילים לשיעול וליחה בחורף

הורים שואלים אותי כל הזמן על נושא שנוגע ללב (לריאות, ולגרון) שלהם ושל ילדיהם. הם חוזרים נואשים מהרופא שאמר להם ש"עם הליחה והנזלת אין מה לעשות, ככה זה בחורף וככה זה עם ילדים". אז זהו, שלא!

עבור אלו מכם, הורים וילדים שמחפשים תשובה קצת אחרת, ריכזתי עבורכם את חמשת הטיפולים הביתיים המובילים לשיעול וליחה בחורף, גם אצלי בבית.

#1 עיסוי בשמנים אתריים

עיסוי בשמנים אתריים יכול להקל מאוד בפתיחת דרכי הנשימה העליונות, החריפות העדינה שלהם תעזור בכיוח והוצאת הליחה.

לוקחים 3 כפות שמן זית/ שמן שקדים ומוסיפים להן 1-2 טיפות מאחד השמנים הבאים- אזוב מצוי, מנטה, רוזמרין, תימין, לוונדר או רבנסרה.

אחרי המקלחת ורגע לפני השינה, עסו בעדינות את גב ילדכם עם השמן בתנועות מקו עמוד השדרה כלפי חוץ.

אם תצליחו לאתר נקודות רגישות באיזור שמתחת לשכמות (קו החזיה) לחצו על כל נקודה בעדינות מספר פעמים.

בנוסף, חפשו את הנקודה הגבוהה ביותר בעצם בית החזה (הקרובה ביותר לשקע הגרון, על קו האמצע הקדמי של הגוף) ועסו אותה למשך 2-3 דקות, ברפואה הסינית נקודה זו נחשבת למקלה על שיעול.

#2 חליטת עלי שסק

מרתח שימושי למצבי גודש, שיעול ליחתי או טורדני עם תחושת שריפה בקנה הנשימה- שוטפים היטב 5-6 עלי שסק, מרתיחים בסיר קטן עם 2 כוסות מים, מקררים ושותים במהלך היום.

 

#3 סירופ קורנית (טימין)

סירופ ביתי להקלה על שיעול וליחה- מרתיחים כף גדושה של עלי קורנית במים, ממתיקים עם דבש או סילאן, מקררים ושותים במהלך היום.

 

#4 סירופ מי אגסים

הדעות בין ההורים חלוקות, אך יש הורים שמספרים לי שזה אכן עוזר, אז מה לא תנסו גם אצלכם בבית? – חותכים 3 אגסים לרבעים, עם הקליפה וללא הגרעינים, מכסים במים בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה עוד 10 דקות, מכבים, מסננים ומקררים את הנוזל. נותנים לילדון/ת לשתות במקום מים בבקבוק השתיה.

 

#5 בצל

הפתרון הכי מעולה והכי ריחני שיש. כן, אני יודע שחלקכם יעקמו את האף אבל חלקכם יודעים שזה פשוט עוזר! חותכים בצל לקוביות גסות ומניחים בצלחת קרוב למיטת הילד למשך הלילה. ריחו החריף יעזור לפתוח את הנשימה ולהקל על השיעול.

*רק אם ילדכם בן מעל שנה- אפשר לגרד בצל קטן, להוסיף לו 2 כפות דבש ולשים בצנצנת, כעבור מספר שעות לתת לילד בכפית 1-2 כפיות מהתערובת , שתעזור לו לשיעול ולגרון כואב. יש לחזור על הפעולה כל מספר שעות.  

 

פרט לטיפולים אלו, אני מוצא שדיקור, שונישין, נטילה של צמחי מרפא בצורה מותאמת אישית והקפדה על תזונה נכונה לכל ילד עוזרים מאוד לחיזוק מערכת החיסון ולצמצום תדירות המחלות בבית. בלי תופעות לוואי ובלי נטילה של תרופות שלא לצורך.

 

חורף בריא לכולנו,

אורן

 

bottom of page