מרק מהביל למצטנן המתחיל
על פי הרפואה הסינית תחילתו של צינון נובעת במקרים רבים מחשיפה לרוח קרה אשר חודרת לגוף דרך השכבות החיצוניות. אם מטפלים בצינון בשעות הראשונות ניתן להדוף את המחלה החוצה בעזרת המרק המייזע הזה.
אם הצינון תפס אתכם באמצע היום, האף דולף, הראש קצת כואב ויש צמרמורות וחולשה בגוף הנה מתכון למרק מהיר ופשוט שאוכלים ומיד אחריו נכנסים למיטה לנוח, כבר בבוקר תקומו אחרת.
מה צריכים ? (מנה לאדם אחד)
חופן אטריות דקות (של אוסם)
1 בצל לבן קטן
1 ביצה
כפית גי'נג'ר טרי קצוץ
מלח
פלפל שחור
כורכום
איך מכינים?
קוצצים את הבצל, מטגנים אותו קלות בסיר קטן עם מעט מאוד שמן. מוסיפים את האטריות, מתבלים במלח, פלפל וכורכום.
ממלאים את הסיר במים רותחים עד חציו. מביאים לרתיחה (להיזהר שלא יגלוש) ומוסיפים פנימה את הג'ינג'ר. שוברים פנימה את הביצה , מערבבים היטב ומכסים. ממתינים 5 דקות והמרק מוכן!
מומלץ לשתות לפחות 2 קערות מהמרק המחמם הזה (כדי להזיע טוב טוב ^-^) להתכסות היטב בלילה ולהזיע הכל החוצה.
*בנוסף, מומלץ להימנע מחשיפה לרוח קרה בעיקר באיזור העורף והבטן (מזגן, אופנוע, רחצה במים קרים או חלון אוטו) במהלך עונת הסתיו שמאופיינת באקלים משתנה.
תרגישו טוב.