מרק אפונה וברוקולי עם ג'ינג'ר טרי
בתוך המרק הזה תמצאו את החורף שלי. הסמיכות הנעימה שלו מאפשרת לאכול אותו חם, קר או בטמפרטורת החדר. ההכנה הפשוטה שלו לא מצריכה מאמץ רב והערך התזונתי שלו רב מאוד.
לכוכבים של המרק הזה, האפונה והברוקולי מיוחסות תכונות בריאותיות רבות. האפונה הירוקה היא מקור מצוין לויטמין A, B1, B2, C, מגנזיום, נחושת, ויטמין K וסיבים תזונתיים. על פי הרפואה הסינית נחשבת האפונה הירוקה לירק נייטרלי שטעמו מתוק ולכן היא נחשבת למזון שמחזק את מערכת העיכול ויכולה לסייע גם במצבי בחילות והקאות, ובהגברת ייצור חלב אם בגוף האישה. עצם היותה מקור חיוני לסיבים צריכתה תשפר את תנועת המעיים.
הברוקולי, הנחשב ל"סופר-פוד" במערב בגלל שהוא מכיל כמות עצומה של חומרים נוגדי חמצון ועשיר בחומרים נוגדי סרטן, עשיר גם בויטמין A, C, בסידן, חומצה פולית ואשלגן . ברפואה הסינית הוא נחשב למזון בעל אנרגטיקה קרירה המחזק את הכליות, הטחול והכבד, הוא משתן, מטהר חום ויכול לטפל ביעילות במחלות עיניים בגלל צבעו הירוק המשויך לכבד וליסוד העץ.
בשביל האיזון והטעם, הוספתי למתכון הזה גם ג'ינג'ר טרי, כדי שיעקוץ קצת את הלשון, ויחמם בחריפותו את המרק הכיפי הזה, אני ממליץ עליו באופן כללי כתוספת נהדרת ש"מקלילה" כל מרק.
מה צריכים ? (ל-3 מנות)
1 ראש ברוקולי טרי מפורק לפרחים קטנים
1 בצל לבן קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 כוס אפונה יבשה
1 כוס אפונה טריה (אפשר גם קפואה)
חצי כרישה קצוצה
כמה עלי סלרי (שלמים, רק בשביל הטעם)
שמן זית
פלפל
מלח
כורכום
סומק
ג'ינג'ר
איך מכינים?
מחממים בסיר עמוק טיפה שמן זית, מוסיפים לסיר את כל הרכיבים חוץ מהג'ינג'ר והסומק ומכסים במים. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש. מבשלים כשעה עד שכל הירקות התרככו.
מוציאים את עלי הסלרי מהסיר ומעבירים את כל תכולת הסיר לבלנדר, טוחנים עד לקבלת מרקם נעים ואחיד, בודקים תיבול ומתקנים.
מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בכחצי כפית ג'ינג'ר קצוץ לכל צלחת וטיפה סומק מעל.
בתיאבון!