נודלס תרד במנגולד ולימון טרי
מנגולד ולימון זה סיפור אהבה שמחמם את הלב, ואם יש בינהם נודלס אז בכלל כיף... המנה הירוקה והמשביעה הזו יכולה להיות מוכנה תוך 10 דקות אם קוצצים מראש את כל החומרים ועובדים עם ווק חם, להבה חזקה ותיאבון פתוח.
החמיצות של הלימון הטרי יושבת יפה בפה עם עלי המנגולד ויוצרת מנה נעימה ומרעננת שמתאימה גם לימים קרים ולא רק לקיץ.
מה צריכים ? (ל-2 מנות)
חצי חבילת אטריות תרד או אטריות מעמילן שעועית
4 עלי מנגולד נקיים מגבעול, חתוכים לרצועות דקות
בצל גדול חתוך לרצועות דקות
כפית גינג'ר טרי קצוץ דק
5 שיני שום קצוצות
כפית שמן קוקוס
כף רוטב סויה
כפית שמן שומשום
מלח
פלפל שחור
חופן כוסברה קצוצה (לא חייב)
6 ראשי בצל ירוק (החלק הלבן) קצוצים דק
חצי לימון טרי
איך מכינים?
מכינים את האטריות עד לרמת אל דנטה, מסננים ושומרים בצד.
בווק רחב, על אש גבוהה, מחממים את שמן הקוקוס, כשהסיר מעשן מוסיפים את הבצל והגינגר ומקפיצים עד להזהבה. מוסיפים את השום ועלי המנגולד ומקפיצים עוד 2 דקות. מוסיפים את האטריות, הבצל הירוק והכוסברה ומתבלים ברוטב סויה, שמן שומשום, מלח ופלפל. מכבים, מכסים ונותנים למנה לנוח עוד 5 דקות.
מעבירים לצלחת, סוחטים מעל כמה טיפות לימון טרי ומגישים.
בתיאבון!