top of page

מרק ירקות של בית

טחורים דיקור סיני

אוכל. זיכרון.

 

יום שישי מגיע, אנשים ממהרים אל מקום או ממקום אחד לאחר, יש ריח של בישולים באויר. סירים נפתחים. ירקות נקצצים והשבת בפתח. החיך שלי עדיין זוכר במדויק את הטעם של הקוסקוס של ברטה השכנה. אני קטן, ישוב לשולחן, מביט במגש עמוס בכל טוב, קוסקוס עבודת יד, מקושט בירקות עם מרק טעים שמגיע בכל יום שישי, צבעוני, מרגש ועושה חם בבטן. המתכון הזה מזכיר לי אותה, ככה זה, לכולם ברטה מזכירה איזה קפה, ולי- קוסקוס.

 

מיותר לציין שהמרק הזה נפלא גם בלי תוספת קוסקוס, וגם ביום חול. אבל חשוב לזכור. ביום שישי טעמו יהיה שונה. אולי בגלל "אפקט ברטה".

 

ומה יש לרפואה הסינית לומר? מרק שכזה, במיוחד בבישול ארוך, בגלל הירקות הכתומים הרבים שבו, השורשים והתבלינים ייחשב למרק מחמם המחזק את הטחול והקיבה, שהם המטבח של גופנו. 

 

מה צריכים ? (ל-4 מנות) 

 

1 בצל קצוץ

4 גזרים חתוכים לרבעים

2 בטטות חתוכות גס

1 דלורית קטנה חצויה לשניים, נקיה מגרעינים

2 קישואים קטנים

חתיכת דלעת

כוס גרגרי חומוס מבושלים

1 שורש סלרי ו/או פטרוזיליה קצוץ

1 עגבניה

2 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לקוביות

כמה עלי סלרי

מלח

פלפל

כורכום

 

איך מכינים? 
 

מחממים בסיר עמוק טיפה שמן זית ומטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את גרגרי החומוס ושורש הסלרי והפטרוזיליה ומטגנים לעוד 2 דקות.

מוסיפים את הגזרים, תפוחי האדמה, עלי הסלרי והעגבניה יחד עם מלח, פלפל וכורכום לפי הטעם.

מכסים במים, מרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות.

מוסיפים את הדלעת, הדלורית, הבטטה והקישואים ומבשלים ל-20 דקות נוספות.

מתקנים תיבול ומגישים

 

בתיאבון!

bottom of page