כתובת ויצירת קשר:

קליניקה ברמת גן- אלישיב 12

מרכז "עלמא" בהוד השרון- השחר 13

טלפון - 052-3620172

מייל - oren.rachmany@gmail.com

עוד באתר

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

הקליניקה

כל התכנים המופיעים באתר נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר המלצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם רופא מומחה (MD).

הכניסה והגלישה בדפי האתר מהווה הסכמה לתנאי השימוש . לקריאת מדיניות פרטיות באתר.

© 2012 כל הזכויות שמורות לאורן רחמני "אורן - רפואה משלימה מהשורש" . אסורה העתקת טקסטים, תמונות או כל תוכן מהאתר ללא רשות מפורשת בכתב מבעל האתר, המפר הוראה זו חשוף לתביעה משפטית. 

הידעת?

 

האבוקדו נולד במקסיקו ומרכז אמריקה, פרי נהדר ומרענן עתיר בחלבון, מינרלים וויטמיני A,B ו- C. למעשה, עצי האבוקדו הראשונים בישראל גדלו בשני מקומות: בחצר מנזר השתקנים בלטרון (!) ועל אדמות ביה"ס החקלאי "מקווה ישראל", כיום נמכרים בשווקי הארץ כ-6 זני אבוקדו.

 

גוואקמולי- ממרח אבוקדו קליל

בגלל עונתו של האבוקדו בארץ, שהיא יחסית ארוכה, אפשר להכין את הממרח הזה ברוב ימות השנה, אבל לא יודע איך, בכל פעם שאני מריח גשם ראשון שמתערבב בריח אדמה, הריח של הממרח הזה עולה באפי, ככה זה כשיש בלב זכרון של יום גשם, מגפיים ומעיל וטוסט אבוקדו לארוחת הבוקר...

 

ברפואה הסינית נחשב האבוקדו לפרי מתוק בעל איכות קרירה, הוא ידוע כמחזק צ'י ודם, מחזק יין ומלחלח את הריאות והמעי הגס. כפרי ירוק המשתייך ליסוד העץ הוא מרגיע את הכבד, והשמן המופק ממנו יכול לשמש אותנו  לא רק למאכל אלא גם ללחלוח כפות רגליים סדוקות.

ממרח האבוקדו הזה קל להכנה ויכול להחליף בקלות מוצרי חלב בסלט, על טוסט או פרוסת לחם...תהנו!

 

מה צריכים ?

 

 

1 אבוקדו

מיץ מחצי לימון

1 בצל ירוק או חצי בצל יבש

מלח

פלפל

חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה (לפי הטעם)

 

 

איך מכינים? 
 

שוטפים את האבוקדו, חוצים אותו לשניים ומגרדים את תוכנו לקערה, שומרים את החצאים בצד.

מוסיפים את כל הרכיבים לקערה (ניתן להוסיף גם עגבניה אחת או חצי גמבה חתוכה לקוביות ) ותבלינים לפי הטעם.

מערבבים בעדינות את תוכן הקערה, מסדרים בתוך חצאי האבוקדו ומגישים לצד טוסט או פרוסת לחם טרי.

 

בתיאבון!