top of page
טחורים דיקור סיני

הידעת?

 

האבוקדו נולד במקסיקו ומרכז אמריקה, פרי נהדר ומרענן עתיר בחלבון, מינרלים וויטמיני A,B ו- C. למעשה, עצי האבוקדו הראשונים בישראל גדלו בשני מקומות: בחצר מנזר השתקנים בלטרון (!) ועל אדמות ביה"ס החקלאי "מקווה ישראל", כיום נמכרים בשווקי הארץ כ-6 זני אבוקדו.

 

גוואקמולי- ממרח אבוקדו קליל

בגלל עונתו של האבוקדו בארץ, שהיא יחסית ארוכה, אפשר להכין את הממרח הזה ברוב ימות השנה, אבל לא יודע איך, בכל פעם שאני מריח גשם ראשון שמתערבב בריח אדמה, הריח של הממרח הזה עולה באפי, ככה זה כשיש בלב זכרון של יום גשם, מגפיים ומעיל וטוסט אבוקדו לארוחת הבוקר...

 

ברפואה הסינית נחשב האבוקדו לפרי מתוק בעל איכות קרירה, הוא ידוע כמחזק צ'י ודם, מחזק יין ומלחלח את הריאות והמעי הגס. כפרי ירוק המשתייך ליסוד העץ הוא מרגיע את הכבד, והשמן המופק ממנו יכול לשמש אותנו  לא רק למאכל אלא גם ללחלוח כפות רגליים סדוקות.

ממרח האבוקדו הזה קל להכנה ויכול להחליף בקלות מוצרי חלב בסלט, על טוסט או פרוסת לחם...תהנו!

 

מה צריכים ?

 

1 אבוקדו

מיץ מחצי לימון

1 בצל ירוק או חצי בצל יבש

מלח

פלפל

חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה (לפי הטעם)

 

איך מכינים? 
 

שוטפים את האבוקדו, חוצים אותו לשניים ומגרדים את תוכנו לקערה, שומרים את החצאים בצד.

מוסיפים את כל הרכיבים לקערה (ניתן להוסיף גם עגבניה אחת או חצי גמבה חתוכה לקוביות ) ותבלינים לפי הטעם.

מערבבים בעדינות את תוכן הקערה, מסדרים בתוך חצאי האבוקדו ומגישים לצד טוסט או פרוסת לחם טרי.

 

בתיאבון!

bottom of page