top of page

 דיקור סיני מחזור מקדים

kalen-emsley-4mHZqgoZQu8-unsplash.jpg

מחזור נחשב למקדים כאשר המחזור החודשי כולו (כולל וסת) נמשך פחות מ-20 ימים, בעוד פרק הזמן של מחזור האישה כולו הוא 28 ימים. כמות הדימום במחזור יכולה להשתנות, להיות נורמלית, מועטה או רבה מדי. במידה והוסת מקדימה ברציפות במשך למעלה משני מחזורים- זהו מצב הדורש התייחסות טיפולית.

 

הטיפול המוצע כיום על ידי הרפואה המערבית הוא נטילת גלולות המכילות הורמונים ש"מסדרות" באופן מלאכותי את מחזור האישה ולעיתים אף מטשטשות כאבי מחזור או בעיות נוספות שהגוף רומז עליהן. מעבר לעובדה כי הגלולות עלולות לפגוע בפוריות האישה, הן אף יכולות לגרום להחמרת הבעיה, אז מה הפתרון שמציעה הרפואה הסינית?

מהו מחזור תקין לפי הרפואה הסינית ?

לפני שמדברים על מחזור מקדים, כדאי לדעת מהו המחזור התקין לפי הרפואה הסינית.

מחזור תקין הינו מחזור שאורכו הממוצע הוא 28 ימים, לרוב יגיע בפרקי זמן קבועים, ללא כאבים לפני, בזמן או בתום הוסת. בזמן הוסת, שמשכה הממוצע הוא 4-5 ימים, צבע הדם יהיה אדום או ורדרד ללא גושים או קרישי דם.

הגיל הממוצע לקבלת וסת ראשונה הוא בסביבות גיל 12 והאחרונה בסביבות גילאי 48-52, כאשר ייתכנו שינויים קלים בגילאים אלו בהתאם למיקום גיאוגרפי, תרבות, תזונה ואורח חיים. 

למחזור תקין חשיבות רבה גם בהקשר של פוריות האישה. לכן, במקרים רבים, נבחר קודם לסייע לגוף בויסות הציר ההורמונלי ו"נירמול" תקופת המחזור החודשי כקו בסיס להמשך הטיפול. 

הגורמים למחזור מקדים לפי הרפואה הסינית

אז למה המחזור מקדים? לפי הרפואה הסינית, לבעיה יכולים להיות גורמים שונים, לדוגמא:

 

  • פעילות גופנית מאומצת או תזונה לקויה- לפי הרפואה הסינית, הטחול הוא יצרן אנרגיה עיקרי בגופנו. כאשר הטחול לא מקבל את האנרגיה הדרושה לו לתפקוד יומיומי באופן סדיר (ארוחות מסודרות בזמנים קבועים) או כשפעילות פיזית גופנית מאומצת (עבודה או אימוני כושר רבים) שוחקת אותו יתר על המידה, חסרה לטחול האנרגיה הדרושה לו להחזיק את הדם בכליו ועלול להיגרם דימום מוקדם. סימנים נוספים למצב זה יכולים להיות וסת קצרה יחסית, תחושת עייפות רבה (במיוחד לאחר ארוחה דשנה), תחושת כבדות בגפיים, חוסר תיאבון, בחילות ועוד. 

  • איבר חיוני נוסף המייצר אנרגיה לפי הרפואה הסינית הן הכליות, וגם הן עלולות להיחלש, בעיקר בקרב אנשים העובדים בעבודה אינטנסיבית ותובענית (משמרות ארוכות עם הרבה לחץ, עבודה בלילה)  או בנשים לקראת גיל המעבר (מנופאוזה). חולשה זו של הכליות עלולה לגרום להתרופפות כלי הדם, אי החזקת הדם בכליו ועקב כך- הקדמת המחזור. סימנים נוספים למצב זה יכולים להיות כאבי גב תחתון, דם ווסת חיוור, סחרחורות ותחושת קור.

  • אכילה מוגברת של מזונות מחממים יכולה גם היא לגרום להקדמת המחזור – אוכל חריף, חם ומתובל, או שימוש מוגזם בתבלינים מחממים  (שום, בצל, ציפורן, קינמון, הל, פלפל שחור, פלפל חריף וכד') יכולים לכלות נוזלים ולגרום לחום עודף בגוף, חום זה עלול להשתקף במחזור מקדים. סימנים נוספים למצב זה של עודף חום בדם יכולים להיות וסת עם דימום רב בצבע אדום כהה, תשישות וחוסר שקט נפשי, פנים סמוקות, תחושת צמא, שתן כהה, צואה יבשה ועוד.

  • חוסר איזון רגשי- ברפואה הסינית, מעבר להיותו איבר המאחסן את דם גופנו, הכבד הוא איבר החיוני גם לזרימה החופשית של הצ'י . רגשות מודחקים עלולים לגרום לצ'י הכבד להיתקע, להתחמם וליצור מצב של חום בדם, חום זה ישתקף במחזור מקדים. סימנים נוספים למצב זה יכולים להיות וסת עם דימום רב בצבע אדום כהה- ארגמן, תשישות וחוסר שקט נפשי, פנים סמוקות, תחושת צמא, שתן כהה, צואה יבשה ועוד.

 

לסיכום, כל הגורמים שצוינו עלולים להוביל לאותה הבעיה, מחזור מקדים הנובע מפעילות הורמונאלית לא סדירה של הגוף.

הרפואה הסינית מציעה תהליך טיפולי המסייע לויסות הורמונלי והשבת המחזור החודשי למצבו התקין. הטיפול כולל תשאול נרחב, ושילוב של דיקור, צמחי מרפא ורפלקסולוגיה באופן אישי לכל מטופלת.

מנסיוני בקליניקה, טיפול נכון הוא טיפול שלם, אשר כולל גם בניית תפריט לתזונה נכונה יותר המותאמת לכל מטופלת באופן ייחודי לה, תרגול נשימה, תנועה נכונה, והקניית אורח חיים בריא יותר.



רוצה לדעת עוד על הטיפול במחזור מקדים? יש לך שאלה?
ליצירת קשר השאירי פרטים ואשוב בהקדם
bottom of page