לימון כבוש

תוספת נהדרת לכריכים, תבשילים ואפילו לבד. חמיצות מרירה טובה שעושה את האוכל שבצלחת להרבה יותר מעניין 

טחורים דיקור סיני
מה צריכים ? 
 

10 לימונים (עדיף את אלה עם הקליפה הדקה-מבריקה)

מלח ים אטלנטי

שמן זית איכותי

3 שיני שום קלופות

2 פלפלים חריפים קטנים מזן סודניה (לא חובה)

צנצנת זכוכית אטומה, שטופה, נקייה ויבשה

 

איך מכינים? 
 

פורסים 5 לימונים לפרוסות דקות דקות בעזרת סכין חדה.

מסדרים את הלימונים בצנצנת ולאחר כל 2-3 שכבות של לימונים בוזקים מלח

כך ממשיכים עד שמממלאים את הצנצנת כולה (חשוב מדי פעם ללחוץ את הלימונים

למטה בעזרת היד ולעשות מקום, לא להתרגש אם נוצר מיץ. להמשיך במרץ..)

בראש הצנצנת מוסיפים את שמן הזית (שכבה דקה), שיני השום והפלפל החריף.

אוטמים את הצנצנת היטב ומעמידים על השיש במקום מואר או על אדן החלון כ-3 ימים,

לאחר מכן להכניס למקרר ובכל פעם שמתחשק להוציא קצת ולהנות.

 

בתיאבון!