כתובת ויצירת קשר:

קליניקה ברמת גן- אלישיב 12

מרכז "עלמא" בהוד השרון- השחר 13

טלפון - 052-3620172

מייל - oren.rachmany@gmail.com

עוד באתר

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

הקליניקה

כל התכנים המופיעים באתר נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר המלצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם רופא מומחה (MD).

הכניסה והגלישה בדפי האתר מהווה הסכמה לתנאי השימוש . לקריאת מדיניות פרטיות באתר.

© 2012 כל הזכויות שמורות לאורן רחמני "אורן - רפואה משלימה מהשורש" . אסורה העתקת טקסטים, תמונות או כל תוכן מהאתר ללא רשות מפורשת בכתב מבעל האתר, המפר הוראה זו חשוף לתביעה משפטית. 

עוף וירקות מוקפצים בווק לוהט

הקיץ הוא העונה הכי נכונה לאכול בה אוכל מוקפץ מבחינת הרפואה הסינית, ואם אתם שואלים את עצמכם מדוע, כדאי קודם לשמוע מה הרפואה הסינית מספרת על יסוד האש והקיץ שמשתייך לו.

 

לפי הרפואה הסינית הקיץ נחשב לעונה "יאנגית", היאנג, שהוא ההפך מיין, מבטא גדילה, התרחבות כלפי חוץ ותנועה, ולכן, כדי להיות בהרמוניה עם הטבע שבחוץ, מומלץ שגם אופן ההכנה של המזון שאנו אוכלים יהיה "יאנגי" בהתאם- תנועתו מהירה (חיתוך, קיצוץ או הקפצה) , קצרה יחסית (הקפצה לזמן קצר) ומלאה באנרגיה (שימוש באש גבוהה ותנועות קצרות ומרוכזות), כמו הטבע שבחוץ. כך, מתאפשר תהליך עיכול הרמוני יותר, שאינו מכביד או מעיק על הגוף ביום חם.

 

הבצל, השום והגי'נג'ר במתכון מביאים איתם חריפות שתעזור לחום הפנימי של הגוף לצאת החוצה אל פני העור בעזרת זיעה ולעזור בקירורו, אך חשוב לזכור שאכילה מוגזמת של מזונות חריפים כמו אלו יחד עם ג'ינג'ר, קינמון, פלפל שחור ודומיהם יכולה לגרום להזעת יתר שאינה רצויה, כדי לא להתיש את היאנג של הגוף.

 

כמובן שהעוף במתכון זה אינו חובה כך שגם הצמחונים והטבעוניים מבינכם יוכלו להנות ממנו.

תוכלו לשלב כאן כל ירק שרק תרצו כל עוד השילוב בין הירקות הוא נכון והעיתוי בו מוסיפים אותם לסיר הוא נכון (לפי מידת הקושי של הירק), כדי שלא יהיו סחבתיים מדי. תוכלו להוסיף נבטים, גמבה, שעועית ירוקה, שעועית צהובה, בצל ירוק, כרישה, אספרגוס וליצור כל שילוב שנראה לכם טעים. 

 

מה צריכים ? (מנה ל-2) 

 

1 חזה עוף (פרפר 1) נקי, שטוף ומומלח קלות, חתוך לרצועות בעובי 1 ס"מ

2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות

3 גזרים קלופים, חתוכים לרצועות

2 קישואים חתוכים לרצועות

חצי כרוב חתוך לרצועות דקות

4 שיני שום קצוצות

חצי כף ג'ינג'ר טרי קצוץ

מלח

פלפל שחור

כורכום

פטרוזיליה או כוסברה קצוצה

כפית שמן קנולה

כף רוטב סויה

כפית שמן שומשום

איך מכינים? 
 

מחממים את שמן הקנולה בווק כבד או סיר רחב על אש הכי גבוהה, מוסיפים כמה רצועות בצל ומקפיצים את רצועות חזה העוף מספר דקות עד שישחימו וגם יתבשלו מבפנים. מוציאים לצלחת ומניחים בצד.

מקפיצים בווק על אש הכי גבוהה את שארית הבצל, השום, הגי'נג'ר והגזר ומקפיצים כ-3-4 דקות, מוסיפים את רצועות הכרוב והקישוא, מתבלים במעט מלח, פלפל וטיפה כורכום, מוסיפים את רוטב הסויה ושמן השומשום ומקפיצים שוב, מוסיפים את חזה העוף ומקפיצים לעוד כ-2 דקות

מתבלים בפטרוזיליה או כוסברה ומגישים חם.

 

בתיאבון!