top of page
טחורים דיקור סיני

דג מאודה בשעועית ירוקה ודלעת

אחד העקרונות שחוזרים ועולים בשיחות עם מטופלים בקליניקה הוא העקרון של "תזונה יוצרת אקלים" , למה הכוונה?

 

התזונה הסינית בבסיסה ממליצה על התאמה של האקלים הפנימי של גופנו לאקלים העונה שקורה עכשיו סביבנו, היא מדברת לא רק על מה כדאי לאכול או מתי (זמן ביממה, עונה וכד') אלא גם על אופן ההכנה של האוכל שלנו, כזה שיתאים לטבע שקורה עכשיו בחוץ, ויאפשר הרמוניה.

 

הקיץ, עונת האש ברפואה הסינית, מביא איתו חום רב, כזה שלעיתים יכול להכביד יותר מדי על גופנו, לכן בקיץ מומלץ לאכול בעיקר מזון מוקפץ או מאודה על מנת להקל על תהליך העיכול.

לטעמי, אידוי הוא אחת משיטות הבישול הפשוטות הכי מתוחכמות שיש והאהובה עליי מכולן. מכינים את המנה, מניחים בסיר האידוי ומבשלים, בלי הרבה כאב ראש והכי חשוב- הטעם הנפלא שנשמר בצורה יוצאת דופן.

 

סיר האידוי הכי מומלץ הוא סיר הבמבוק שאפשר לקנות בשווקים או בחנויות האוכל. מתחתיו, על הכיריים יש להניח סיר שגדול קצת יותר בקוטר ולמלא בו מים רותחים, שיאפשרו את הבישול באידוי.

אז הנה מתכון למנה מאודה שעושה כבוד לקיץ ויכולה להיות ארוחת הצהריים או הערב הבאה שלכם

(הדג אינו חובה כמובן...)

 

מה צריכים ? (מנה לאדם אחד) 

 

כוס שעועית ירוקה (אם יש טריה חלוטה עדיף, ואם לא גם קפואה זה בסדר)

2 טבעות / ריבועי דלעת

1 דג אמנון שלם מנוקה/ פילה (חשוב לוודא שיתאים בגודל לסיר האידוי) 

שום

פפריקה

מלח גס

רוטב סויה

שמן שומשום

כפית גרידת קליפת לימון

איך מכינים? 

 

מערבבים בקערה גדולה את השעועית והדלעת עם התבלינים, רוטב סויה, שמן שומשום, שום וגרידת לימון.

מניחים בתחתית סיר האידוי נייר אפיה (כך יותר קל לנקות את הסיר בסוף...) את הדג ובוזקים עליו טיפה מלח. 

מניחים על הדג את השעועית ומעליו את הדלעת.

מכסים ומאדים על אש גבוהה כ 20-25 דקות עד שהדג מוכן (ללא הדג תספיק כרבע שעה)

מגישים וזוללים.

 

בתיאבון!

bottom of page