כתובת ויצירת קשר:

קליניקה ברמת גן- אלישיב 12

מרכז "עלמא" בהוד השרון- השחר 13

טלפון - 052-3620172

מייל - oren.rachmany@gmail.com

עוד באתר

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

הקליניקה

כל התכנים המופיעים באתר נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר המלצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם רופא מומחה (MD).

הכניסה והגלישה בדפי האתר מהווה הסכמה לתנאי השימוש . לקריאת מדיניות פרטיות באתר.

© 2012 כל הזכויות שמורות לאורן רחמני "אורן - רפואה משלימה מהשורש" . אסורה העתקת טקסטים, תמונות או כל תוכן מהאתר ללא רשות מפורשת בכתב מבעל האתר, המפר הוראה זו חשוף לתביעה משפטית. 

דג מאודה בשעועית ירוקה ודלעת

אחד העקרונות שחוזרים ועולים בשיחות עם מטופלים בקליניקה הוא העקרון של "תזונה יוצרת אקלים" , למה הכוונה?

 

התזונה הסינית בבסיסה ממליצה על התאמה של האקלים הפנימי של גופנו לאקלים העונה שקורה עכשיו סביבנו, היא מדברת לא רק על מה כדאי לאכול או מתי (זמן ביממה, עונה וכד') אלא גם על אופן ההכנה של האוכל שלנו, כזה שיתאים לטבע שקורה עכשיו בחוץ, ויאפשר הרמוניה.

 

הקיץ, עונת האש ברפואה הסינית, מביא איתו חום רב, כזה שלעיתים יכול להכביד יותר מדי על גופנו, לכן בקיץ מומלץ לאכול בעיקר מזון מוקפץ או מאודה על מנת להקל על תהליך העיכול.

לטעמי, אידוי הוא אחת משיטות הבישול הפשוטות הכי מתוחכמות שיש והאהובה עליי מכולן. מכינים את המנה, מניחים בסיר האידוי ומבשלים, בלי הרבה כאב ראש והכי חשוב- הטעם הנפלא שנשמר בצורה יוצאת דופן.

 

סיר האידוי הכי מומלץ הוא סיר הבמבוק שאפשר לקנות בשווקים או בחנויות האוכל. מתחתיו, על הכיריים יש להניח סיר שגדול קצת יותר בקוטר ולמלא בו מים רותחים, שיאפשרו את הבישול באידוי.

אז הנה מתכון למנה מאודה שעושה כבוד לקיץ ויכולה להיות ארוחת הצהריים או הערב הבאה שלכם

(הדג אינו חובה כמובן...)

 

מה צריכים ? (מנה לאדם אחד) 

 

כוס שעועית ירוקה (אם יש טריה חלוטה עדיף, ואם לא גם קפואה זה בסדר)

2 טבעות / ריבועי דלעת

1 דג אמנון שלם מנוקה/ פילה (חשוב לוודא שיתאים בגודל לסיר האידוי) 

שום

פפריקה

מלח גס

רוטב סויה

שמן שומשום

כפית גרידת קליפת לימון

איך מכינים? 

 

מערבבים בקערה גדולה את השעועית והדלעת עם התבלינים, רוטב סויה, שמן שומשום, שום וגרידת לימון.

מניחים בתחתית סיר האידוי נייר אפיה (כך יותר קל לנקות את הסיר בסוף...) את הדג ובוזקים עליו טיפה מלח. 

מניחים על הדג את השעועית ומעליו את הדלעת.

מכסים ומאדים על אש גבוהה כ 20-25 דקות עד שהדג מוכן (ללא הדג תספיק כרבע שעה)

מגישים וזוללים.

 

בתיאבון!