קציצות דגי ים ברוטב אדום

מתכון לקציצות דג טעימות וקלות להכנה, לשולחן החג או ארוחת צהריים מפנקת. ממליץ מאוד להקפיד על טריות כל המרכיבים ולהנות עם לחם טרי ליד הצלחת, המתכון מתאים גם לילדים מגיל שנה ואילך, בתיאבון :) 

 

 

 

טחורים דיקור סיני
מה צריכים ? 
 

לקציצות:

1 ק"ג דג ים (לוקוס או לברק) נקי מעצמות

1 תפוח אדמה בינוני

1 ביצה

צרור כוסברה קצוצה

 

לרוטב:

קליפת לימון מגוררת (מחצי לימון)

1 פלפל חריף ירוק (לא חובה)

כוס גרגרי חומוס מבושלים

ראש שום

8 עגבניות טריות מגוררות

פפריקה

כמון

כורכום

פלפל שחור

מלח גס

שמן זית

 

איך מכינים? 
 

 

טוחנים במעבד מזון חצי מכמות השום ותפוח האדמה ומעבירים לקערת זכוכית גדולה.

קוצצים היטב את הדג עד לקבלת מרקם משחתי ומוסיפים לקערה.

מוסיפים לקערה את הכוסברה, הביצה , הכמון, הפלפל השחור,  הכורכום, כפית מחוקה של מלח ומערבבים היטב. יוצרים קציצות מאורכות בעזרת טיפה שמן זית בידיים ומניחים על צלחת עטופה בניילון נצמד (שלא יידבק לצלחת), מעבירים למקרר עד לבישול ברוטב.

מחממים טיפה שמן זית בסיר רחב ומוסיפים לו את העגבניות, את השום שנותר, קליפת הלימון המגוררת, גרגרי החומוס והפפריקה (ואת הפלפל החריף אם רוצים). מרתיחים ומנמיכים את הלהבה, מבשלים לכ-25 דקות עד להצטמצמות הרוטב.

מוסיפים בעדינות את הקציצות אל הסיר, מסדרים יפה (מומלץ בצורת פרח) ומכסים ברוטב מתחתית הסיר. מבשלים ל-10 דקות נוספות עש אש בינונית ומכבים את הלהבה.

מגישים את הסיר לשולחן עם חיוך וכיכר לחם טריה, וטורפים.

 

בתיאבון!