פסטה אנשובי ורוזמרין
מנת הפסטה הזו נולדה במטבח עם קריצה לפסטה א-לה פוטנסקה ( שפירושה באיטלקית פסטת היצאניות על שם היצאניות שהכינו את המנה בין לקוח ללקוח בתוך ביתן במהירות, תוך שימוש בחומרי הגלם שהיו זמינים במטבחן).
את המנה שדרגתי קצת עם ענפי הרוזמרין שנותנים למנה טעם עמוק יותר, מי שפחות מתחבר יכול להחליף אותו בבזיליקום או להוציא אותו בכלל.
לפי עקרונות הרפואה הסינית נחשב האנשובי לדג "חמים", כמו הרוזמרין, שנחשב למחמם ומניע דם, יחד עם הצ'ילי מדובר במנה מחממת יחסית לכן מומלץ לאזן את המנה עם סלט חסה ירוק שיוגש לצידה.
המנה עצמה כיפית להכנה בגלל המהירות שלה, והטעם מזכיר לי כפר ליד הים. נו, ככה זה כשאתה רואה את הים מגבעתיים, לפחות שהים יהיה בצלחת אם לא מולך...
מה צריכים ? (מנה ל-2 אנשים)
250 גר' פסטה פנה איכותית מחיטה מלאה
חצי גמבה
2 עגבניות קצוצות
5 שיני שום קלופות, דפוקות וחתוכות גס
3 ענפי רוזמרין (מיובשים או טריים)
שמן זית איכותי
15 זיתים שחורים קצוצים גס
3 פילה אנשובי איכותיים
כף רסק עגבניות ( (לא חובה)
פפריקה מתוקה ( או חריפה, לפי הטעם)
פלפל שחור גרוס
מלח ים אטלנטי
איך מכינים?
מבשלים את הפסטה במים ומלח עד רמת אל דנטה (עד שנוגסים ורואים נימה לבנה של בצק) , מסננים ושומרים את המים של הפסטה.
מחממים שמן זית במחבת רחבה על אש גבוהה, וכשחמה מאוד מוסיפים לתוכה את את הרוזמרין , הגמבה, העגבניות, השום, את הסרדינים ואת הזיתים השחורים והרסק, מתבלים בפלפל ופפריקה ומוסיפים כוס אחת ממי הפסטה. מביאים לרתיחה ומוסיפים את הפסטה, מתקנים תיבול עם מלח (בזהירות בגלל הסרדינים והזיתים).
בוחשים בעדינות ומגישים במחבת לשולחן, רצוי לצד סלט מרענן.
בתיאבון!