top of page
טחורים דיקור סיני

מג'דרה - אורז עם בצל ועדשים

המג'דרה היא מאכל בריא במיוחד, השילוב של אורז ועדשים, דגן וקטניה, יוצר חלבון מלא ומתכון בריא ומזין שמקנה תחושת שובע לאורך זמן.

 

על פי עקרונות התזונה הסינית העדשים נחשבות לקטניה בעלת אנרגיה נייטרלית, טעמן מתוק והן משפיעות על הלב ועל הכליות. בנוסף, הן מחזקות צ'י ודם וממריצות את תפקוד בלוטת יותרת הכליה ומשפיעות על זרימת הדם ותפקוד הלב.

במתכון הזה אני אוהב לשלב עדשים חומות יחד עם שחורות, וכך גם משחק המרקמים בפה הופך לנעים ומפתיע. שווה לשים דגש על הרבה בצל, שיקנה לאורז טעם מתקתק ויארח חברה לעדשים שאיתו. 

 

האורז שהכי מתאים למתכון זה הוא אורז פרסי (אפשר קלאסי של סוגת) והעדשים יכולות להיות עדשים חומות או שחורות, חשוב לברור את העדשים מאבנים קטנות לפני הבישול וכדי להכינן למתכון זה מבשלים אותן קודם בסיר עם מים וטיפה מלח עד כדי ריכוך, מסננים ושוטפים במים קרים לעצירת הבישול.

 

מה צריכים ? (ל-4 מנות)

2 כוסות אורז שטוף היטב

2 בצלים לבנים גדולים פרוסים לטבעות

1 כוס עדשים שחורות או חומות מבושלות (אפשר חצי-חצי)

כמון

פלפל

מלח

כורכום (לא חובה)

1 כף שמן זית

חופן עלי פטרוזיליה/ כוסברה קצוצים לקישוט

 

איך מכינים? 
  1. מחממים בסיר רחב את שמן הזית ומוסיפים את טבעות הבצל, מטגנים אותן קלות עד להשחמה ומוסיפים את האורז השטוף והעדשים תוך כדי בחישה על להבה נמוכה (כדי שהשמן לא יקפוץ), מתבלים ומכסים במים פושרים עד קו האורז בסיר.

  2. מביאים לרתיחה וכשרותח מנמיכים את האש.

  3. מבשלים למשך כ-20-25 דקות עד שהאורז נפתח ומבושל דיו (אם לא התבשל מספיק ונגמרו הנוסלים מוסיפים עוד טיפה מים).

  4. מקשטים בעלים הקצוצים ומגישים.בתיאבון :)

bottom of page