כתובת ויצירת קשר:

קליניקה ברמת גן- אלישיב 12

מרכז "עלמא" בהוד השרון- השחר 13

טלפון - 052-3620172

מייל - oren.rachmany@gmail.com

עוד באתר

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

הקליניקה

כל התכנים המופיעים באתר נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר המלצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם רופא מומחה (MD).

הכניסה והגלישה בדפי האתר מהווה הסכמה לתנאי השימוש . לקריאת מדיניות פרטיות באתר.

© 2012 כל הזכויות שמורות לאורן רחמני "אורן - רפואה משלימה מהשורש" . אסורה העתקת טקסטים, תמונות או כל תוכן מהאתר ללא רשות מפורשת בכתב מבעל האתר, המפר הוראה זו חשוף לתביעה משפטית. 

מג'דרה עדשים ופטריות

25.2.2019

 

אני כל כך אוהב להכין מנות שאוכלים בקערה עם כף. כמו חיבוק פנימי ומחמם לבטן, התבשיל הכיפי הזה מתאים לערב חורפי קר ולא דורש הרבה הכנה מוקדמת.

השילוב של הבצל, הקינמון, הל וכמון יוצר תבשיל מחמם באיכותו שמתאים למצבי קור בקיבה ובטחול, יחד עם העדשים והאורז שמייצרים חלבון מלא תוכלו להרויח גם חימום וגם חיזוק של הגוף בתבשיל אחד.

 

 

מה צריכים?

3 כפות שמן זית
כוס וחצי אורז פרסי
2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות דקות
3 פטריות פורטבלו ללא רגל, פרוסות
1 כוס עדשים שחורות
רבע כפית אבקת הל 
רבע כפית אבקת כמון
רבע כפית אבקת קינמון
רבע כפית כורכום
מלח
פלפל שחור 
3 זנבות בצל ירוק, קצוצים

 

 

איך מכינים?

 

מבשלים את העדשים ב-2 כוסות מים עד לריכוך. מסננים ושומרים את המים. 
מחממים בסיר רחב את שמן הזית ומטגנים את הבצל והפטריות עד השחמה.

 

שוטפים את האורז היטב במים עד שמי השטיפה הופכים כמעט שקופים, מוסיפים לסיר את האורז, העדשים, התבלינים ומכסים במי העדשים. אם צריך מוסיפים עוד מים עד כיסוי ועוד קצת (בערך 2 כוסות נוזל סה"כ).
בוחשים היטב, מכסים ומביאים לרתיחה. 
עוטפים את מכסה הסיר במגבת ומכסים כדי לאטום את הסיר היטב.

 

מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה עד לריכוך של האורז. מתקנים תיבול עם מלח אם צריך, מוסיפים את הבצל הירוק, בוחשים היטב ומגישים.

 

 

בתיאבון!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

פוסטים אחרונים
Please reload

תגיות