כתובת ויצירת קשר:

קליניקה ברמת גן- אלישיב 12

מרכז "עלמא" בהוד השרון- השחר 13

טלפון - 052-3620172

מייל - oren.rachmany@gmail.com

עוד באתר

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

הקליניקה

כל התכנים המופיעים באתר נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר המלצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם רופא מומחה (MD).

הכניסה והגלישה בדפי האתר מהווה הסכמה לתנאי השימוש . לקריאת מדיניות פרטיות באתר.

© 2012 כל הזכויות שמורות לאורן רחמני "אורן - רפואה משלימה מהשורש" . אסורה העתקת טקסטים, תמונות או כל תוכן מהאתר ללא רשות מפורשת בכתב מבעל האתר, המפר הוראה זו חשוף לתביעה משפטית. 

רימונים על דרך המשי

26.8.2018

הרימון הוא אחד האייקונים המובהקים של דרך המשי, עוד מימי העולם העתיק הוא סימל שפע, עושר והצלחה, וההסכמה על כך חוצה ארצות, תרבויות ודתות רבות. הוא בוית באירן, לחופי הים הכספי, ומשם עשה דרכו בזכות הפיניקים אל אגן הים התיכון. לסין אגב הוא הגיע מאוחר יחסית, ובהמשך להודו וחזרה לאיזור מרכז אסיה. 

 

 

הרימון עצמו מוכר בעיקר כנגד חמצון חזק שנחקר גם היום לריפוי מחלות שונות. ברפואה הסינית המסורתית מוכרת קליפת הרימון (shí liu pí) כצמח מרפא שטעמו חמוץ, פעולתו סופחת ואיברי המטרה שלו הם הקיבה, המעי הגס והכליות. הקליפה עצמה נחשבת לרעילה לכן השימוש בה צריך להיות במינון מבוקר. הקליפה משמשת במרשמי צמחים להפסקת שלשולים, טיפול בטפילי מעיים ושמירה על התמציות באמצעות ייצוב צ'י ותמצית הכליות.

 

 

גם ביהדות שמור לו מקום של כבוד בתור אחד משבעת המינים של א"י והוא מוזכר במקורות השונים כסמל לפריון, יופי וברכה. בראש השנה העברי הרימונים בשיא העונה שלהם, אפשר למצוא אותם עכשיו בשווקים יפים, מבריקים ומלאי עסיס אדום ארגמן שנוטף מגרגירי יהלום.

 

רובנו מכירים אותו בצורת גרגרים טריים או מיץ מדוכן ברחוב, במטבח הפרסי משתמשים בו גם בצורת מיץ או רכז, עם טעם עמוק שנותן חמיצות מתוקה לתבשילים וסלטים שונים. בבית של הוריי שומרים במקרר נבחרת של רימונים מראש השנה ועד לערב פסח (כן זה מחזיק יופי), וטוחנים אותם לתוך החרוסת החגיגית של שולחן הסדר.

 

בסדנת הבישול החדשה שלי "דרך המשי אל השנה החדשה" נשלב את הרימונים בשתי מנות חגיגיות, ברכז הרימונים נשתמש בתוך תבשיל חצילים חמוץ מתוק מהמם עם לימון שחור. ואת גרגרי הרימון והרכז נשלב בסלט נודלס אורירי כדי להקפיץ אותו אל שולחן ראש השנה.

 

הסדנה קורה ב-.4.9 אצלי במטבח בגבעתיים, את כל הפרטים תמצאו ממש כאן.

 

שנה מצוינת ובריאה,

אורן

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

פוסטים אחרונים
Please reload

תגיות