כתובת ויצירת קשר:

קליניקה ברמת גן- אלישיב 12

מרכז "עלמא" בהוד השרון- השחר 13

טלפון - 052-3620172

מייל - oren.rachmany@gmail.com

עוד באתר

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

הקליניקה

כל התכנים המופיעים באתר נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר המלצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם רופא מומחה (MD).

הכניסה והגלישה בדפי האתר מהווה הסכמה לתנאי השימוש . לקריאת מדיניות פרטיות באתר.

© 2012 כל הזכויות שמורות לאורן רחמני "אורן - רפואה משלימה מהשורש" . אסורה העתקת טקסטים, תמונות או כל תוכן מהאתר ללא רשות מפורשת בכתב מבעל האתר, המפר הוראה זו חשוף לתביעה משפטית. 

אורז פרסי עם תחתית תפוחי אדמה

24.1.2018

בשבילי, מטבח בלי אורז הוא כמו בריכה בלי מים. עוד מהימים בהם התרוצצתי במטבח של אמא, האורז היה בסיס למאכלים רבים, רטבים ותבשילים. הוא הולך עם כל דבר ומקבל הרבה גרסאות וצבעים. פעם ירוק עם פול ועשבי תיבול, פעם כתום עם שעועית, שום וגזר ואפילו עם בשר, אטריות, עדשים או דגים. עם כולם הוא הולך מצוין, ומקבל אותם באהבה.

 

זו הגרסה הקלאסית של האורז הפרסי. עליה גדלתי, עם שני סבבי בישול, הראשון במים רותחים עם מלח ולאחר מכן סבב שני של אידוי איטי, כזה שמאפשר לשמן והמים לבשל את גרגרי האורז לאט לאט ולתת להם מרקם עדין, וכמובן עם התחתית הפריכה וטיפה חרוכה של תפוחי האדמה (טהדיג או בון) שמרעישה בפה ומבטיחה שמה שיוצא מהסיר הזה לא ישרוד יממה.  מומלץ להיצמד למתכון ולחלוק את מה שיצא עם המשפחה והחברים (תאמינו לי, אני יודע כמה זה קשה...).

 

למתכון יתאימו האורז הפרסי (יסמין) או הבסמטי. לבסמטי, המאורך יותר, קלילות אביבית שאישית אני מעדיף יותר. בכל מקרה חשוב לבחור אורז איכותי כי התוצאה בהתאם.

אני מעדיף לבשל את האורז בסיר עם תחתית טפלון, כך התחתית המשוגעת שנקראת "בון" או "טה-דיג" יוצאת נהדרת ופריכה, במינימום מאמץ. 

תפוחי האדמה הם לא חובה כאן, אם תעדיפו לדלג עליהם תקבלו תחתית פריכה של אורז נטו, ההנאה- מובטחת.

 

 

מה צריכים ? (4 מנות)

2 כוסות אורז שטוף היטב (לשטוף כמה פעמים בקערה מלאה במים עד שהמים הופכים צלולים)

2 תפוחי אדמה 

קצת פחות מרבע כוס שמן זית

3/4 כוס מים פושרים

חצי כפית כורכום

מלח

 

 

איך מכינים? 

  1. ממלאים סיר גדול עד חצי גובהו במים ומביאים לרתיחה. כשרותח מוסיפים 2 כפות מלח ומוסיפים את האורז. מערבבים היטב ובוחשים ללא הפסקה על אש גבוהה כ-5-8 דקות עד שהאורז מתרכך טיפה (לא צריך שיתרכך עד הסוף, קצת פחות מאל דנטה)

  2. מוציאים למסננת ושוטפים היטב את האורז במים קרים, מניחים בצד.

  3. שופכים לסיר הריק את המים והשמן (בזהירות שלא יקפוץ! קודם מים ואז שמן) ואת הכורכום. מחכים דקה עד שירתח ושופכים בזהירות 3/4 מהנוזל חזרה לכוס.

  4. קולפים את תפוחי האדמה, פורסים לפרוסות בגובה 1 ס"מ ומניחים בתחתית הסיר .

  5. על תפוחי האדמה מניחים את האורז, לא מהדקים, רק מחוררים עם ידית של כף 5-6 "ארובות" קטנות בתוך האורז כדי לאפשר לאדם לעלות מעלה מתחתית הסיר.

  6. מכסים את הסיר ומבשלים על אש גבוהה 10 דקות, ואז מפזרים בעדינות ובאופן שווהמעל האורז את המים והשמן מהכוס. מעבירים את הסיר ללהבה הכי קטנה בכיריים, מכסים את מכסה הסיר במגבת כדי שתאטום את הסיר היטב, ומבשלים כשעה עד שעה וחצי על להבה נמוכה.

  7. לפני שרוצים להסיר את הסיר מהאש, כדי שהתחתית תהיה פריכה, מורידים את המכסה ומגבירים את הלהבה למשך 10 דקות.

  8. מכבים, מניחים מגש גדול הפוך על הסיר והופכים. תקבלו תחתית פריכה, חמה וטעימה. בתיאבון.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

פוסטים אחרונים
Please reload

תגיות