כתובת ויצירת קשר:

קליניקה ברמת גן- אלישיב 12

מרכז "עלמא" בהוד השרון- השחר 13

טלפון - 052-3620172

מייל - oren.rachmany@gmail.com

עוד באתר

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

הקליניקה

כל התכנים המופיעים באתר נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר המלצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם רופא מומחה (MD).

הכניסה והגלישה בדפי האתר מהווה הסכמה לתנאי השימוש . לקריאת מדיניות פרטיות באתר.

© 2012 כל הזכויות שמורות לאורן רחמני "אורן - רפואה משלימה מהשורש" . אסורה העתקת טקסטים, תמונות או כל תוכן מהאתר ללא רשות מפורשת בכתב מבעל האתר, המפר הוראה זו חשוף לתביעה משפטית. 

לימון כבוש של חורף

11.12.2017

החורף שמבושש לבוא מתגלה לי בלימונים. פרי ההדר המופלא הזה גדל יפה יותר בחורף, בא בשלל גדלים, והטעם החמוץ שלו משתבח כשהלילות קרים (אפילו שאין טיפת גשם ביום).
המטבח הפרסי ידוע בחיבתו הלימונית, החל מהלימון הפרסי הקטן (ליים) המיובש שמגיע בצבע שחור או לבן ועד המאכלים שהלימון מהווה בהם מרכיב הכרחי כמו החורשט (גורמה) א-סבזי, חורשט א-בה (חבושים) ועוד רטבים שונים שמשחקים על הקשת החמוצה-מתוקה.

 

ברפואה הסינית נחשב הלימון לפרי בעל אנרגיה קרה ואיכות מכווצת, לכן הוא יעיל לטיפול במצבים של חום ורעילות במערכות הנשימה והעיכול. איכותו המכווצת עוזרת לטפל במצבים של בריחה ופיזור של חומרים שונים מהגוף כמו חניכיים מדממים, בריחת שתן, הזעת יתר, הפרשות נרתיקיות ועוד.

במטבח שלנו הוא תרופת פלא לגרון כואב וחום, חליטה של לימון ודבש ואנחנו מסודרים.

 

גם את הלימון הכבוש כדאי להכיר, בעיקר בחורף ובעיקר כי כיף לתת אותו במתנה בצנצנות קטנות, תוספת מעולה להרבה מאכלים שכיף שתהיה במקרר.
אוספים כמה צנצנות קטנות (כאלה של ריבות מהסופר מעולות), שוטפים היטב במים חמים וסבון, מעקרים מחיידקים בסיר מלא במים רותחים, פורשים על השיש מגבת נקיה והופכים את הצנצנות הישר מהסיר על המגבת. יאללה מתחילים- 

 

למתכון עצמו תצטרכו: 

10 לימונים (עדיף את אלה עם הקליפה הדקה-מבריקה)
מלח ים אטלנטי
שמן זית איכותי
3 שיני שום קלופות
2 פלפלים חריפים קטנים מזן סודניה (לא חובה)

 

פורסים את הלימונים לפרוסות דקות דקות בעזרת סכין חדה.
מסדרים את פרוסות הלימון בשכבות בתוך הצנצנת ולאחר כל 2-3 שכבות של לימונים בוזקים מלח.
כך ממשיכים עד שמממלאים את הצנצנת כולה (חשוב מדי פעם ללחוץ את הלימונים למטה בעזרת היד ולעשות מקום, לא להתרגש אם נוצר מיץ. להמשיך במרץ..)
בראש הצנצנת מוסיפים את שיני השום, הפלפל החריף ושכבה דקה של שמן הזית כדי שיאטום את מיץ הלימון מאויר ויחצוץ ביניהם.
אוטמים את הצנצנת היטב (כדאי להניח שקית ניילון קטנה בין המכסה לצנצנת) ומעמידים על השיש במקום מואר או על אדן החלון כ-3 ימים, לאחר מכן להכניס למקרר ובכל פעם שמתחשק להוציא קצת ולהנות.
חשוב מאוד! בכל פעם כשמוציאים לימון מהצנצנת להשתמש במזלג נקי ויבש, כדי לא להכניס חיידקים לצנצנת, אחרת היא תתקלקל :( 

 

את הלימון הכבוש אני אוהב לשלב בסלטים, בכריכים (חזה עוף, לימון כבוש ואבוקדו למשל...) או תבשילים (הולך נהדר בתנור עם דג או עוף ועלי בזיליקום טריים).
אז איפה אתם משתמשים בלימון הכבוש במטבח שלכם?

 

 


 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

פוסטים אחרונים
Please reload

תגיות