כתובת ויצירת קשר:

קליניקה ברמת גן- אלישיב 12

מרכז "עלמא" בהוד השרון- השחר 13

טלפון - 052-3620172

מייל - oren.rachmany@gmail.com

עוד באתר

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

הקליניקה

כל התכנים המופיעים באתר נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר המלצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם רופא מומחה (MD).

הכניסה והגלישה בדפי האתר מהווה הסכמה לתנאי השימוש . לקריאת מדיניות פרטיות באתר.

© 2012 כל הזכויות שמורות לאורן רחמני "אורן - רפואה משלימה מהשורש" . אסורה העתקת טקסטים, תמונות או כל תוכן מהאתר ללא רשות מפורשת בכתב מבעל האתר, המפר הוראה זו חשוף לתביעה משפטית. 

עוף בערמונים Ban Li Shao Ji

22.2.2019

בשבילי, ערמונים תמיד יהיו קלישאה כיפית של חורף קר -תנור שמתלכלך וידיים שמקלפות בסבלנות קליפה עבה וקרום חום דקיק ואסרטיבי, חותרות אל בשר רך ועמילני. תנור חם, טיפה מלח מעל וישר זוללים. עכשיו בחורף זה הזמן לצרוך מזונות מחממים ועשירים באנרגיה שתעזור לגוף בהתמודדות עם הקור שבחוץ, כיף עם ערמונים בצלחת כמו שהם או בקדירה, תבשיל או מרק.

 

ברפואה הסינית משתייך הערמון ( Pin Yin- lì zi) למשפחת הזרעים והאגוזים. הערמון מזין את הטחול והקיבה ומחזק את תמצית ( Jing) הכליות המזינה את העצמות, טעמו מתוק והאנרגטיקה שלו חמה. מבחינה טיפולית הערמון מסייע במצבי בחילה, חומציות יתר, נפיחות בטנית, שלשול ועצירות, וגם למצבי חוסר צ'י וג'ינג הכליות המתבטאים בכאבי גב תחתון, חולשת ברכיים, שיניים חלשות וכאבי מפרקים. יכולתו לעצור דימום על ידי שיפור זרימת הדם מסייעת בריפוי פצעים כרוניים.

 

 

אם יש לכם ערמונים טריים יהיה עליכם להכין אותם מראש לאכילה בקלייה במחבת ברזל או באפיה בתנור למשך 20-25 דקות. לפני הקלייה חשוב לחרוץ איקס בראש כל ערמון. קולים עד לפתיחה של הערמון וקולות פצפוץ שיפיקו גם ריח משגע. אחרי הקלייה, בעודם חמימים, יש לקלפם ולשמור בכלי אטום. אפשר גם לבשל אותם במים רותחים ולקלף מיד. וכמובן שאם אין לכם חשק או זמן, תוכלו להשתמש בערמונים מאריזת ואקום או קפואים, מוכנים לאכילה.

 

תבשיל עוף בערמונים הוא אחד המאכלים המסורתיים בסין הנפוצים בעיקר באיזור שנגחאי, מנה מחממת ומנחמת שיושבת בול על קערת אורז. הצמחוניים שבינכם מוזמנים להחליף את העוף בקוביות טופו (לסחוט אותו היטב לפני ולחתוך לקוביות של 1 ס"מ) או לשלב עוד סוגי פטריות (שמפיניון, פורטבלה, מאי טאקה, פטריות אוזן) או נצרי במבוק.

האנרגטיקה של המאכל זה היא מחממת, אוהבי החריף שביניכם מוזמנים להוסיף גם פתיתי צ'ילי.

 

כמו ברוב מנות הווק, כדאי להשתמש בווק לוהט וגם לחתוך ולהכין מראש את כל מרכיבי המתכון לפי סדר הכניסה לווק, אז שנתחיל?

 

מה צריכים?

2 כפות שמן זרעי ענבים/ שמן צמחי

4 שיני שום קצוצות

1 כף ג'ינג'ר קצוץ

1 בצל סגול פרוס לרצועות דקות

1/4 כרישה קצוצה

2 חזות עוף (פרפר 1) מנוקים מעצמות, חתוכים לקוביות של 1 ס"מ

4 פטריות שיטאקה לאחר השריה של 20 דקות במים קרים, קצוצות

2 כוכבי אניס

2 כפות רוטב סויה דל נתרן

1 כפית סוכר חום

2 כפות יין שאו-סינג או שרי יבש- לא חובה (את יין הshaoxing  אפשר למצוא בחנויות אסייתיות)

מלח

פלפל

2 כוסות מים חמים

150 גר' ערמונים טריים קלופים (הוראות הכנה תמצאו למעלה) או 1 חבילת ערמונים מואקום.

1 כפית שמן שומשום לא מזוכך

חופן עלי כוסברה טריים קצוצים/ רבע כוס בצל ירוק קצוץ

 

איך מכינים?

מחממים היטב 2 כפות שמן בווק, כשמתחיל לעשן מוסיפים את הבצל, השום, הג'ינג'ר והכרישה תוך כדי בחישה.

 

כעבור 2 דקות מזיזים אותם הצידה, מוסיפים את חזה העוף, ומקפיצים עד להשחמה עוד כמה דקות.

 

 

מוסיפים את הפטריות, כוכבי האניס, הסוכר החום, מלח, פלפל, יין שאו סינג ורוטב הסויה יחד עם 2 כוסות מים חמים. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים לאש בינונית למשך 20 דקות.  

 

מוסיפים את שמן השומשום והערמונים ומבשלים רבע שעה נוספת. מוסיפים כוסברה או בצל ירוק ומגישים לשולחן עם קערת אורז חם.

 

בתיאבון!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

פוסטים אחרונים
Please reload

תגיות