כתובת ויצירת קשר:

קליניקה ברמת גן- אלישיב 12

מרכז "עלמא" בהוד השרון- השחר 13

טלפון - 052-3620172

מייל - oren.rachmany@gmail.com

עוד באתר

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

הקליניקה

כל התכנים המופיעים באתר נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר המלצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם רופא מומחה (MD).

הכניסה והגלישה בדפי האתר מהווה הסכמה לתנאי השימוש . לקריאת מדיניות פרטיות באתר.

© 2012 כל הזכויות שמורות לאורן רחמני "אורן - רפואה משלימה מהשורש" . אסורה העתקת טקסטים, תמונות או כל תוכן מהאתר ללא רשות מפורשת בכתב מבעל האתר, המפר הוראה זו חשוף לתביעה משפטית. 

אורז פרסי עם שום וגזר

הסיר הזה הולך לשגע את השכנה מלמעלה, ממול, ואת כל בני הבית. הריחות וצבעים העזים מספרים סיפור של טעם מתמשך בפה, כזה שעושה חשק לאכול עוד ועוד.

 

יחד עם הגזר והשום, המתכון הזה מכיל הרבה תבלינים הנחשבים למחממים לפי התזונה הסינית המסורתית כמו ציפורן, הל, כמון, קינמון, פלפל שחור וזרעי כוסברה, הם אלו המקנים לו טעם מיוחד ותחושה מחממת שמתאימה לימי חורף קרים בהם מתחשק לאכול מנה חמה, טעימה ומשביעה שהולכת מצויין לבד וגם עם מנת ירקות או בשר.

 

בפרסית האורז הזה נקרא פּולוֹ הָבִיג', ובגרסה המקורית והחגיגית שלו הוא מכיל גם שעועית לבנה או שחורה וצימוקים, המשקיענים שבינכם מוזמנים להשרות חצי כוס שעועית במים בלילה שלפני ההכנה, לבשל אותה למחצה במים ולהוסיף אותה לאורז יחד עם השום והגזר והצימוקים.

מה צריכים ? (ל-4 מנות) 

2 כוסות אורז פרסי שטוף היטב, מסונן

2 תפוחי אדמה קטנים

טיפה פחות מרבע כוס שמן קנולה

3/4 כוס מים פושרים

6 גזרים קלופים, קצוצים לקוביות קטנות (כגודל שן)

ראש וחצי של שיני שום קלופות

 

תבלינים:

חצי כפית כורכום

כפית זרעי כוסברה טחונים

3 יחידות ציפורן שלמות

טיפה אגוז מוסקט מגורר

3 תרמילי הל טחונים

רבע כפית אבקת קינמון

חצי כפית כמון

קורט פלפל שחור

 

איך מכינים? 
  1. ממלאים סיר גדול עד חצי גובהו במים ומביאים לרתיחה. כשרותח מוסיפים 2 כפות מלח ומוסיפים את האורז. מערבבים היטב ובוחשים ללא הפסקה על אש גבוהה כ-5-8 דקות עד שהאורז מתרכך טיפה ( אל דנטה), מוציאים למסננת ושוטפים במים, מניחים בצד.

  2. במחבת רחבה עם מעט שמן מאדים על אש גבוהה את קוביות הגזר ושיני השום עד השחמה יפה, מכבים, מוסיפים טיפה מלח ואת הפלפל השחור, הכורכום, הכמון, הקינמון, ההל, זרעי הכוסברה ואגוז המוסקט, בוחשים ומניחים בצד.

  3. בקערה גדולה "משדכים" בין האורז לשום והגזר, רצוי להוסיף טיפה שמן וטיפה מלח. חשוב לערבב היטב עד שהאורז כולו ייהפך צבעוני וזהוב.

  4. חזרה לסיר הגדול- מביאים לרתיחה כ3/4 כוס מים ו-1/4 כוס שמן וטיפה כורכום, כשרותח שופכים 3/4 מהנוזל חזרה לכוס.

  5. קולפים את תפוחי האדמה, פורסים לפרוסות בגובה 1 ס"מ, ומסדרים בזהירות בתחתית הסיר .

  6. מעבירים את האורז מהקערה לסיר ומניחים בתוך האורז את הציפורן, לא מהדקים את האורז, רק מחוררים עם ידית של כף כדי ליצור כמה ארובות קטנות בתוך האורז.

  7. מבשלים את האורז על אש גבוהה למשך 10 דקות עם מכסה (אל חשש), ואז מפזרים בעדינות מעל האורז את 3/4 המים והשמן שנותרו בכוס.

  8. מעבירים את הסיר ללהבה הכי קטנה שיש, מכסים את מכסה הסיר במגבת ומבשלים כשעה עד שעה וחצי על להבה נמוכה.

  9. מכבים את האש והופכים על מגש גדול. קוראים לכל אהוביכם ומתחילים להנות. בתיאבון!