כתובת ויצירת קשר:

קליניקה ברמת גן- אלישיב 12

מרכז "עלמא" בהוד השרון- השחר 13

טלפון - 052-3620172

מייל - oren.rachmany@gmail.com

עוד באתר

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

הקליניקה

כל התכנים המופיעים באתר נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר המלצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם רופא מומחה (MD).

הכניסה והגלישה בדפי האתר מהווה הסכמה לתנאי השימוש . לקריאת מדיניות פרטיות באתר.

© 2012 כל הזכויות שמורות לאורן רחמני "אורן - רפואה משלימה מהשורש" . אסורה העתקת טקסטים, תמונות או כל תוכן מהאתר ללא רשות מפורשת בכתב מבעל האתר, המפר הוראה זו חשוף לתביעה משפטית. 

אורז לבן להכנה מהירה

כשאין זמן ורוצים אורז מהיר, חם וטרי במטבח, המתכון הזה הוא המתכון שלכם. את הגרסה הארוכה יותר להכנה תמצאו כאן. זו הגרסה הפשוטה להכנה. אני אוהב לשלב אותו עם רוטב סמיך וחם (כמו קציצות ורוטב אדום) או כתוספת ליד תבשיל אחר.

 

האורז הכי מומלץ למתכון זה הוא האורז הפרסי, אפשר גם להשתמש באורז בסמטי, שזמן הבישול שלו קצר יותר. חשוב לבחור אורז איכותי (אפשר ממותג מוכר כמו סוגת) ולא להסתפק בכל אורז שתמצאו.

 

מה צריכים ? (ל-3 מנות)

2 כוסות אורז שטוף היטב, מסונן

מלח

כורכום

שמן קנולה או חמניות

 

איך מכינים? 
  1. מחממים בסיר שטוח טיפה שמן ומכניסים בזהירות את האורז לסיר, מוסיפים מלח וכורכום, בוחשים היטב ומכסים במים פושרים עד קו האורז.

  2. כשרותח בוחשים שוב ומנמיכים את הלהבה.

  3. מבשלים כ-10 דקות , בוחשים היטב ומוודאים שהאורז ספג את כל הנוזלים מתחתית הסיר והתרכך לרמה הרצויה. ניתן לבשל עוד כמה דקות או להוסיף טיפה מים במידת הצורך.

  4. בתיאבון.