top of page

סלט אטריות שעועית, מלפפון פריך ורימונים בטחינה

הרימון הוא אחד האייקונים המובהקים של דרך המשי, עוד מימי העולם העתיק הוא סימל שפע, עושר והצלחה, וההסכמה על כך חוצה ארצות, תרבויות ודתות רבות. הוא בוית באירן, לחופי הים הכספי, ומשם עשה דרכו בזכות הפיניקים אל אגן הים התיכון. לסין אגב הוא הגיע מאוחר יחסית, ובהמשך להודו וחזרה לאיזור מרכז אסיה.

הרימון עצמו מוכר בעיקר כנגד חמצון חזק שנחקר גם היום לריפוי מחלות שונות. ברפואה הסינית המסורתית מוכרת קליפת הרימון (shí liu pí) כצמח מרפא שטעמו חמוץ, פעולתו סופחת ואיברי המטרה שלו הם הקיבה, המעי הגס והכליות. הקליפה עצמה נחשבת לרעילה לכן השימוש בה צריך להיות במינון מבוקר. הקליפה משמשת במרשמי צמחים להפסקת שלשולים, טיפול בטפילי מעיים ושמירה על התמציות באמצעות ייצוב צ'י ותמצית הכליות.

גם ביהדות שמור לו מקום של כבוד בתור אחד משבעת המינים של א"י והוא מוזכר במקורות השונים כסמל לפריון, יופי וברכה. בראש השנה העברי הרימונים בשיא העונה שלהם, אפשר למצוא אותם עכשיו בשווקים יפים, מבריקים ומלאי עסיס אדום ארגמן שנוטף מגרגירי יהלום.

רובנו מכירים אותו בצורת גרגרים טריים או מיץ מדוכן ברחוב, במטבח הפרסי משתמשים בו גם בצורת מיץ או רכז, עם טעם עמוק שנותן חמיצות מתוקה לתבשילים וסלטים שונים. בבית של הוריי שומרים במקרר נבחרת של רימונים מראש השנה ועד לערב פסח (כן זה מחזיק יופי), וטוחנים אותם לתוך החרוסת החגיגית של שולחן הסדר.

ומה עם לאכול משהו?


ברוח החג יצרתי את הסלט המהמם הבא, שהוא סלט אטריות מעמילן שעועית ללא גלוטן שמתאים לקיץ-סתיו, הוא מבוסס על רוטב הטחינה הסיני שיש לו טעם שומשומי חזק, עם טוויסט רימוני לראש השנה. המלפפונים יהפכו פריכים בזכות מי הקרח אז כדאי לא לוותר עליהם. את המלח כדאי להוסיף בהדרגה כדי שלא ייצא מלוח מדי.


מה צריכים? (מנה ל-6 אנשים)

1 חבילת אטריות עמילן שעועית

1 חבילת מיקס עלי בייבי שטופים

גרגירים מ-2 רימונים קלופים

3 מלפפונים

קערת מי קרח


*לרוטב:

4 כפות טחינה

1 כף רוטב סויה

1 כפית שמן שומשום

1 כף חומץ אורז

1כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

1 כף סילאן

1 כף רכז רימונים טבעי (ללא חומרים משמרים או תוספת סוכר)

מלח


*לקישוט

1 כפית שומשום שחור

1 כפית שומשום לבן

צרור כוסברה קצוצה

*עוד תוספות לסלט לפי הטעם: תאנים טריות או מיובשות חתוכות גס/ גרידת לימון/ פלפל צ'ילי אדום קצוץ/ בצל ירוק קצוץ


איך מכינים?

1. מבשלים את האטריות במים רותחים כ-3 דקות עד שהאטריות כולן הופכות שקופות, מעבירים למסננת ושוטפים במים קרים עד צינון. גוזרים בכל פעם קבוצה של אטריות בעזרת מספריים למקטעים דקים יותר.

2. חוצים את המלפפונים לאורך ובעזרת כפית מרוקנים את חלקם הפנימי, קוצצים בצורת אלכסון ומעבירים לקערת מי קרח.

3. מוסיפים לקערה את מרכיבי הרוטב, בוחשים היטב ומדללים במים קרים עד לקבלת מרקם חלק בעל סמיכות קלילה שיכול לעטוף ברכות את האטריות.

4. מוסיפים לקערה את האטריות, עלי הבייבי, הרימונים, המלפפונים והרוטב ובוחשים בעדינות (אפשר בידיים) טועמים ומתקנים תיבול עם מלח אם צריך.

5. אם רוצים כאן המקום להוסיף כל תוספת שתרצו מתוך מה שהצעתי בסוף מרכיבי המתכון

6. מסדרים את הסלט בצלחת הגשה, מקשטים בשומשום שחור-לבן וכוסברה ומגישים.


בתיאבון!



אהבתם? זה הזמן לסמן לב אדום ואוהב כאן למטה ולשתף חברים!

פוסטים קשורים

הצג הכול
bottom of page