כתובת ויצירת קשר:

קליניקה ברמת גן- אלישיב 12

מרכז "עלמא" בהוד השרון- השחר 13

טלפון - 052-3620172

מייל - oren.rachmany@gmail.com

עוד באתר

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

הקליניקה

כל התכנים המופיעים באתר נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר המלצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם רופא מומחה (MD).

הכניסה והגלישה בדפי האתר מהווה הסכמה לתנאי השימוש . לקריאת מדיניות פרטיות באתר.

© 2012 כל הזכויות שמורות לאורן רחמני "אורן - רפואה משלימה מהשורש" . אסורה העתקת טקסטים, תמונות או כל תוכן מהאתר ללא רשות מפורשת בכתב מבעל האתר, המפר הוראה זו חשוף לתביעה משפטית. 

מרק כתום

למרק הכתום שמור מקום של כבוד במטבח שלנו, הצבע הכמעט זרחני שמקנים לו השורשים והירקות הכתומים יחד עם המתיקות של השום הופכים אותו למבוקש במטבחנו גם בחורף, גם בקיץ ובעצם בכל עונה. הכיף במרק הזה הוא שניתן לשחק עם המרקם שלו, אם רוצים מגישים אותו כמרק רגיל ואם רוצים טוחנים בבלנדר עד שנהיית משחה כתומה וטעימה, ואפשר גם באמצע.

 

לשחקנים הכתומים במחזה הזה חשיבות רבה גם על פי עקרונות התזונה הסינית. צבעם הכתום- חום- צהוב משייך אותם למזונות המחזקים את מערכת העיכול- האדמה של גופנו ומכאן חשיבותם הרבה.

 

כדי להקנות למרק הכתום קלילות מסוימת ושלא יהיה כבד מדי, מומלץ מאוד להוסיף את השום הטרי לקראת סוף הבישול. אם הטעם השומי חזק מדי בשבילכם, תוכלו להוסיף אותו באמצע הבישול.

אם תרצו להסמיך את המרק יותר, ניתן להוסיף על כמות זו כחצי כוס עדשים כתומות.

 

מה צריכים ? (ל-4 מנות) 

 

2 בטטות גדולות חתוכות לקוביות

4 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות

חתיכה יפה של דלעת

1 דלורית קלופה וחתוכה לקוביות

1 בצל לבן קצוץ

2-4 שיני שום קצוצות

חצי כוס עדשים כתומות (לא חובה)

כפית שורש כורכום טרי קצוץ

מלח

פלפל

כורכום

כוסברה/ פטרוזיליה טריה קצוצה לקישוט

 

איך מכינים? 
 

 

  1. מחממים בסיר עמוק טיפה שמן, מוסיפים את הבצל, הבטטה, הגזר, הדלורית והדלעת. בוחשים את הסיר היטב ומבשלים כ- 2 דקות על אש גבוהה בלי המכסה ( אני אוהב את הטיגון הקל הזה כדי להקנות למרק טעם מיוחד)

  2. מוסיפים את המלח, הפלפל והכורכום ומכסים במים רותחים.

  3. בשלב זה אפשר להוסיף כחצי כוס עדשים כתומות (לא חובה)

  4. מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה ומוודאים שכל הכתומים הפכו לסמיכים ורכים.

  5. מוסיפים את השום ומגביהים את הלהבה ל-5 דקות ללא מכסה, כך המרק יצטמצם והטעמים יתחדדו.

  6. ניתן להגיש כך או לטחון בבלנדר לקבלת מרקם אחיד , לקשט בפטרוזיליה / כוסברה ולהגיש. 

 

טיפ: אם לא רוצים להסמיך את המרק בבלנדר, מוסיפים לו 5 דקות לפני סוף הבישול חופן אטריות דקות של אוסם, בוחשים היטב ומחכים 5 דקות נוספות אחרי הכיבוי עד להגשה.