כתובת ויצירת קשר:

קליניקה ברמת גן- אלישיב 12

מרכז "עלמא" בהוד השרון- השחר 13

טלפון - 052-3620172

מייל - oren.rachmany@gmail.com

עוד באתר

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

הקליניקה

כל התכנים המופיעים באתר נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר המלצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם רופא מומחה (MD).

הכניסה והגלישה בדפי האתר מהווה הסכמה לתנאי השימוש . לקריאת מדיניות פרטיות באתר.

© 2012 כל הזכויות שמורות לאורן רחמני "אורן - רפואה משלימה מהשורש" . אסורה העתקת טקסטים, תמונות או כל תוכן מהאתר ללא רשות מפורשת בכתב מבעל האתר, המפר הוראה זו חשוף לתביעה משפטית. 

עדסי- נזיד עדשים אדום

"הַלְעִיטֵנִי נָא מִן הָאָדֹם הָאָדֹם הַזֶּה..."

 

(בראשית כ"ה, 30)

המתכון הזה הוא בעצם המתכון של אמא שלי .

יש לו ריח משגע, הוא מתבשל במשך לילה שלם עם הרבה אהבה בסיר אחד. אפשר להכין אותו עם או בלי בשר, העיקר שיהיה בבישול ארוך, כזה שעושה חם בבטן, ורצוי שיירד בחוץ גשם... 

לפי הרפואה הסינית, העדשים בעלות אנרגיה נייטרלית וטעמן מתוק, הן יעילות בחיזוק צ'י ודם ומסייעות בהמרצת בלוטת האדרנל, שיפור תפקוד הלב ומחזור הדם. העדשים הן מקור נפלא לחלבון מן הצומח ובשילוב עם בשר הבקר- חלבון מן החי, התבשיל זה יסייע לחזק ולחמם את הגוף ביום סגריר.
 

מה צריכים?

1 בצל לבן

2 כוסות עדשים ירוקות או שחורות

מלח

פלפל שחור

טיפה שמן זית

עצמות בקר או חצי ק"ג בשר בקר מס' 8

 

איך מכינים? 
מביאים לרתיחה כ- 3 ליטר מים בסיר בינוני, מוסיפים בצל לבן שלם, שתי כוסות עדשים ירוקים , מלח, פלפל שחור. טיפה שמן זית ומביאים לרתיחה.

לאוכלי הבשר-בשלב זה יש להוסיף לסיר כמה עצמות בקר וכחצי ק"ג בשר בקר מס' 8, אין צורך להוסיף שמן זית.
כשרותח מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה (אם הוספתם בשר- יש לבשל כ-4 שעות).
לפני ההגשה מתקנים תיבול עם מלח ופלפל, אפשר למעוך מעט את נזיד עם מועך ידני. 
להגיש עם עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים וטיפת כמון מעל.

 

בתיאבון.