כתובת ויצירת קשר:

קליניקה ברמת גן- אלישיב 12

מרכז "עלמא" בהוד השרון- השחר 13

טלפון - 052-3620172

מייל - oren.rachmany@gmail.com

עוד באתר

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

הקליניקה

כל התכנים המופיעים באתר נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר המלצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם רופא מומחה (MD).

הכניסה והגלישה בדפי האתר מהווה הסכמה לתנאי השימוש . לקריאת מדיניות פרטיות באתר.

© 2012 כל הזכויות שמורות לאורן רחמני "אורן - רפואה משלימה מהשורש" . אסורה העתקת טקסטים, תמונות או כל תוכן מהאתר ללא רשות מפורשת בכתב מבעל האתר, המפר הוראה זו חשוף לתביעה משפטית. 

 - האנוי פינת גבעתיים

תבשיל אפונה וירוקים בחלב קוקוס

ואפתח בוידוי. אני חבר בכת.

חבר בכת של אנשים שהמשותף לכולם הוא אהבה עזה למפגש בין אורז לבן לחלב קוקוס, משהו במפגש המנחם הזה, באורז שנח לו בבטחון בתוך הרוטב הסמיך עושה לי נעים בלב ובבטן.

אחר הצהריים שמשי, אני נכנס למטבח ופוגש במקרר מלא עלים, בא לי על מנה חריפה ואני לוקח את עצמי ליבשת אחרת, וכשהמנה סוף סוף מונחת לי בצלחת, כמו צלחת מעופפת אני ממריא מעל גבעתיים, חוצה את כל אסיה עד שאני נוחת בדרום סין או וייטנאם, חוצה רחוב מיוזע, צפוף והומה אדם ומתיישב לאכול בדוכן רחוב, בעלת הדוכן שמולי מכינה את המנה הזו (ורק אותה) כבר איזה 30 שנה, וכנראה שגם אמא שלה הכינה את אותה המנה לפניה. כאן לזמן אין משמעות, הצלחת מול ידה ואני- שלה.

המנה הזו טבעונית, חריפה (!) ירוקה ומהירה. בהכנה וקיצוץ של כל העלים מראש ההכנה תהיה מספר דקות, לא יותר, כדאי לכם להכין אורז לבן בסיר ליד עוד לפני שמתחילים כדי שיחכה למנה עם סיומה.

מי מכם שרוצה מנה פחות חריפה יכול להקטין את כמות משחת הקארי או לוותר עליה ולהשתמש בטיפה פלפל שחור.

2 מרכיבים חשובים במנה הם משחת קארי ושורש הגלנגל, את משחת הקארי אפשר להשיג היום בכל פינת מזרח אסיה בסופרמרקט ושורש הגלנגל (שמגיע מיובש בשקית ואקום) אפשר למצוא בחנויות תבלינים. טעמו עז וצריך לזכור זאת כשמוסיפים אותו לכל מנה, אני מוסיף אותו בתחילת הבישול כדי שייפתח לאט ויוציא עוד טעמים נפלאים. שווה.

 

חשוב להתחיל את המנה באש גבוהה ווק חם ואחרי שמוסיפים את חלב הקוקוס לא לבשל אותו יותר מדי, להביא לרתיחה ולכבות (כדי שלא יתפרק).

מה צריכים ? (ל-4 מנות) 

כפית שמן קוקוס

4 שיני שום פרוסות

1 בצל חתוך לרצועות דקות

כפית שורש ג'ינג'ר מגורר

1 כף משחת קארי ירוק

כוס וחצי אפונה

צרור עלי תרד קצוצים

חבילת עלי מנגולד מנוקים מגבעול, קצוצים

צרור ראשי בצל ירוק (החלק הלבן) קצוצים

חופן עלי בזיליקום טריים קצוצים

חופן עלי כוסברה טריים קצוצים

קופסת חלב קוקוס

מלח

 

איך מכינים? 

מחממים כפית שמן קוקוס בווק רחב על אש גבוהה, כשחם והווק מעשן מוסיפים את הבצל, השום, שורש הגלנגל ומשחת הקארי, מקפיצים עד להזהבה ומוסיפים את האפונה.

כעבור 2 דקות מוסיפים את עלי התרד, המנגולד והבצל הירוק, מתבלים בטיפה מלח ומכסים (להשאיר על אש גבוהה). נפח העלים יצטמצם ויפחת והם יגירו נוזלים.

כעבור 2 דקות מוסיפים את חלב הקוקוס, הכוסברה והבזיליקום, מכסים ומביאים לרתיחה. מתקנים תיבול עם מלח אם צריך ומכבים.

 

מגישים על מצע אורז לבן וחולמים על ארץ רחוקה.

 

בתיאבון!