top of page

תבשיל קינואה וגזר

לפני כמה שנים היא הגיעה למטבח הישראלי, לקח זמן עד שהבנו מה עושים איתה, ועם מה היא הולכת טוב בסיר, היום היא כבר מוצר בסיס ברוב הבתים בישראל.

הקינואה איננה נחשבת לדגן וגם לא לקטניה, אלא צמח שמקורו בדרום אמריקה, עשירה בחלבון וסידן, סיבים תזונתיים, זרחן, מגנזיום וברזל, ומכאן ערכה התזונתי הגבוה. הקינואה מתאימה גם לחולי צליאק בגלל היותה נטולת גלוטן.

 

על פי התזונה הסינית המסורתית הקינואה נחשבת לבעלת אנרגטיקה מחממת וטעמה מתוק- חמוץ. היא מחזקת את יאנג הכליות ואת תפקודי מעטפת הלב.

הגזר, כשורש עשיר בבטא קרוטן, שהוא חומר המוצא לויטמין A, עשיר בסיבים תזונתיים גם הוא, ונחשב לנוגד חמצון מעולה. לפי התזונה הסינית המסורתית נחשב הגזר לבעל איכות ניטראלית וצבעו הכתום משייך אותו לשורשים המחזקים את מערכת העיכול.

 

המתכון הפשוט והמהיר הזה מתאים לרוב עונות השנה, כשרוצים מנה שתחזיק יפה בקופסא למשך יום שלם, הוא יכול להוות בסיס מצוין לעוד תוספות שניתן לשדך לו אחרי שהתקרר כמו כוסברה, פטרוזיליה, עדשים חומות/ שחורות מבושלות או חמוציות.

 

מה צריכים ? (מנה ל-2 אנשים)

1 כוס קינואה (עדיף לא מתפזורת, כדי שלא נפגוש בתוכה אבנים קטנות והפתעות אחרות)

3 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות

1 בצל קטן קצוץ

מלח

פלפל

כורכום

 

 

איך מכינים? 

מחממים טיפה שמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומשחימים אותו טיפה. מוסיפים את קוביות הגזר ומקפיצים 3 דקות בסיר, מוסיפים את הקינואה (ללא שטיפה) ומתבלים (להיזהר עם המלח).

מכסים בזהירות במים רותחים (עד קו גובה הקינואה בסיר) ומנמיכים את האש.

איך יודעים שמוכן? לאחר בערך 20 דקות הקינואה הופכת לשקופה ויש מעין נבטוט שיוצא מכל גרגיר, חשוב שכל הנוזלים שבסיר יתאדו וכך נדע שהצלחנו...

מכבים ונותנים לה להתקרר, רצוי לכסות כדי שכל הנוזלים ייספגו בקינואה עצמה.

 

בתיאבון!

bottom of page