כתובת ויצירת קשר:

קליניקה ברמת גן- אלישיב 12

מרכז "עלמא" בהוד השרון- השחר 13

טלפון - 052-3620172

מייל - oren.rachmany@gmail.com

עוד באתר

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

הקליניקה

כל התכנים המופיעים באתר נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר המלצה רפואית, חוות דעת מקצועית, או תחליף להתייעצות עם רופא מומחה (MD).

הכניסה והגלישה בדפי האתר מהווה הסכמה לתנאי השימוש . לקריאת מדיניות פרטיות באתר.

© 2012 כל הזכויות שמורות לאורן רחמני "אורן - רפואה משלימה מהשורש" . אסורה העתקת טקסטים, תמונות או כל תוכן מהאתר ללא רשות מפורשת בכתב מבעל האתר, המפר הוראה זו חשוף לתביעה משפטית. 

ירוקות- חומות, כתומות או שחורות, רק תבחרו את הצבע של הקטניה הנהדרת הזו, העשירה בחלבון, סיבים, ברזל וויטמין B3. העדשים נבדלות מרוב הקטניות בקלות היחסית בה הן מתעכלות, קל להכין ולא כבד בבטן.

לפי הרפואה הסינית, העדשים בעלות אנרגיה נייטרלית וטעמן מתוק, הן יעילות בחיזוק צ'י ודם ומסייעות בהמרצת בלוטת האדרנל, שיפור תפקוד הלב ומחזור הדם.

תוכלו להכין אותן בקציצות, אורז, סלט או בממרח, כמו הממרח הבא שיכול להיות תחליף נהדר ומזין, פשוט להכנה ומחזיק עד שבוע במקרר, אז שיהיה בתיאבון!

 

ממרח עדשים

מה צריכים ?

1 כוס עדשים חומות או שחורות (ניתן לשנות את המינון בהתאם לטעם)

1 כף מלח

צרור כוסברה או פטרוזיליה

מיץ מלימון אחד

1 שן שום

קורט כמון

שמן זית

 

 

איך מכינים? 

 

יש להרתיח בסיר גדול מים (גובה חצי סיר) ולהוסיף כף שטוחה של מלח.

כשהמים רותחים יש להוסיף את העדשים ולבשל אותן עד לריכוך מלא.

להוציא , לסנן ולהמתין עד שהעדשים יתקררו.

להוסיף את העדשים למעבד המזון יחד עם כל שאר המצרכים ולטחון עד לקבלת מרקם משחתי.

לאחסן בקופסא ולהנות ממרח עדשים על לחם טוב, בליווי עגבניה, או כל ירק טרי אחר.

 

בתיאבון!