ממרח עדשים

ירוקות- חומות, כתומות או שחורות, רק תבחרו את הצבע של הקטניה הנהדרת הזו, העשירה בחלבון, סיבים, ברזל וויטמין B3. העדשים נבדלות מרוב הקטניות בקלות היחסית בה הן מתעכלות, קל להכין ולא כבד בבטן.

לפי הרפואה הסינית, העדשים בעלות אנרגיה נייטרלית וטעמן מתוק, הן יעילות בחיזוק צ'י ודם ומסייעות בהמרצת בלוטת האדרנל, שיפור תפקוד הלב ומחזור הדם.

תוכלו להכין אותן בקציצות, אורז, סלט או בממרח, כמו הממרח הבא שיכול להיות תחליף נהדר ומזין, פשוט להכנה ומחזיק עד שבוע במקרר, אז שיהיה בתיאבון!

 

מה צריכים ?

1 כוס עדשים חומות או שחורות (ניתן לשנות את המינון בהתאם לטעם)

1 כף מלח

צרור כוסברה או פטרוזיליה

מיץ מלימון אחד

1 שן שום

קורט כמון

שמן זית

 

 

איך מכינים? 

 

יש להרתיח בסיר גדול מים (גובה חצי סיר) ולהוסיף כף שטוחה של מלח.

כשהמים רותחים יש להוסיף את העדשים ולבשל אותן עד לריכוך מלא.

להוציא , לסנן ולהמתין עד שהעדשים יתקררו.

להוסיף את העדשים למעבד המזון יחד עם כל שאר המצרכים ולטחון עד לקבלת מרקם משחתי.

לאחסן בקופסא ולהנות ממרח עדשים על לחם טוב, בליווי עגבניה, או כל ירק טרי אחר.

 

בתיאבון!